Akár 25 fok is lehet Húsvétkor! Gyönyörű, tavaszias idő lesz a hétvégén!

Húsvétkor a napsütés veszi át a főszerepet

Egyre melegebb idő jön a héten, Húsvétkor a napsütés veszi át a főszerepet. Sok helyen megközelítjük, illetve el is érhetjük a 25 fokot.

Kellemes tavaszias idő várható a héten. A nappali felmelegedés erősödik. A hétvégére újra 20 fok felé melegszik az idő. Az előrejelzések szerint a hétvégén néhány településen akár 25 fokot is mérhetünk.

Előrejelzés

A napokban is érkezhet majd egy kicsit felhősebb idő, de ma már döntően anticiklonális hatások érvényesülnek. A következő napokban is érkezhet majd egy kicsit nedvesebb idő, viszont komoly felhősödésre már nem kell számítani. Gomoly-, vagy fátyolfelhők lehetnek az égen, de számottevő csapadékra ma már nem kell számítani. A Kárpátmedence déli felében még előfordulhatnak gyengébb záporok, de ezek gyorsan át is vonulnak.

Az északi tájakon egy kicsit szelesebb időre lehet számítani. Errefelé akár meg is erősödhet az északkeleti szél. A sok napsütés mellett a hőmérséklet csúcsértéket általában 11 és 17 fok közötti lehet.

A következő napokban szépen lassan melegszik az idő, viszont mivel kevés lesz a felhő az éjszakai időszakban, kedden is és szerdán is elsősorban a szélvédett tájakon, főként az északi völgyekben -1, valamint kedden akár -4 fok is előfordulhat. Érdemesebb lesz egy kicsit rétegesen öltözködni. Napközben egy – egy zápor még előfordulhat, de sok napsütés a legvalószínűbb.

Csütörtökön és pénteken is emelkedik a hőmérséklet és a sok napsütés hatására megindul majd az érezhető felmelegedés. 18 és 23 fok között lesz a hőmérséklet csúcsértéke. A gyors melegedés miatt egy pár fokkal melegebb lesz majd, mint az évszaknak megfelelő átlaghőmérséklet.

Hét közben a hőmérséklet egyre melegebb lesz, akár 22 fokot is mérhetünk. Gomolyfelhők tehetik kissé borúsabbá a hetet, egy – egy zápor énéhol lehet, valamint a szél is megélénkülhet, de a hétvégére már nagy valószínűséggel kellemes 20 fok feletti meleg lesz az ország nagy részén.