8 belül puha, kívül roppanós csók recept – a kedvenc aprósüteményeim!

Próbáld ki, egyszerűen elkészíthető és tényleg nagyon fincsi! A végeredmény pedig mindenkit lenyűgöz :)

Mogyorós csók

Négy tojásfehérjét, tizennégy deka darált mogyorót, huszonnyolc deka cukrot melegen összekeverünk. Mikor kihűlt, beletesszük két tojás fehérjének a kemény habját, kanállal tepsibe szaggatjuk és megsütjük.

Diós csók kétféleképpen

I. Öt tojásfehérjét, öt kanál porcukrot forró vízzel telt fazék fölött addig verünk a habverővel, amíg kemény lesz. Tíz-tizenöt deka, darabosra tördelt dióbelet keverünk bele, ostyára (az üzletben kapható lapokat vágjak fel kisebb darabokra) tepsiben kis csókokat rakunk belőle, és langyos sütőben megszárítjuk.

II. Huszonöt deka porcukrot, egy egész tojást, egynek a fehérjét és huszonöt deka őrölt diót összegyúrunk, és dióalakot formálunk belőle. Kikent tepsibe rakjuk, és kezünkkel ellapítjuk. Lassan sütjük.

Mézes csók

Harminc deka lisztet összekeverünk tizennégy deka cukorral, egy citrom reszelt héjával, ízlés szerinti tört fahéjjal és szegfűszeggel, egy késhegynyi szódabikarbónával és annyi mézzel, hogy se kemény se túl lágy tészta legyen belőle. Fél centi vastagra nyújtjuk, és pohárral vagy pogácsaszaggatóval kerek formákat szaggatunk belőle, kikent tepsiben megsütjük, ha kihűlt bevonjuk vagy megöntözzük fehér cukormázzal, tehetünk egy-egy fél diót is a tetejére.

Barackcsók

Tizennégy deka hámozott, őrölt mandulát összekeverünk huszonegy deka cukorral és két-három kanál baracklekvárral. Megcukrozott deszkán jól összedolgozzuk, és ha nem áll össze, még teszünk hozzá baracklekvárt. Kikent tepsibe kis halmocskákat rakunk belőle, és langyos sütőben megszárítjuk. Gyűrűt, perecet és kiflicskéket is formálhatunk belőle.

Narancscsók

Huszonöt deka cukrot négy egész tojással habzásig keverünk, amikor a massza piskótatészta sűrűségű, belevegyítünk hat deka kockára vágott mandulát, egy narancs finomra vágott héját, és annyi lisztet, hogy galuskatészta sűrűségű legyen. Megkent tepsire kis halmocskákat teszünk belőle, és mérsékelt tűznél megsütjük. Mandula helyett mogyorót is használhatunk.

Csokoládés csók

Tizenöt deka darabokra vágott mandulát, mogyorót vagy diót három tojásfehérjével, tíz deka reszelt csokoládéval és tizennyolc deka cukorral tűzön addig keverünk, amíg forrni kezd. A tepsibe tett ostyalapokra kis halmokat rakunk, és langyos sütőben megsütjük.

Habcsók

Négy tojásfehérjét kemény habbá verünk és harminc deka finom porcukrot óvatosan belekeverünk, és kis vaníliával ízesítjük. Ebből az anyagból kis kanalakkal halmokat formálunk a tepsi lapjára, és nagyon lassú tűzön szárítjuk. Keverhetünk bele kevés diót is.

Kávécsók

Három tojásfehérjét huszonkét deka porcukorral és három kis kanál feketekávéval gőz fölött sűrűre és keményre főzünk, folytonos keverés közben. Kikent tepsire kis halmocskákat formálunk és nagyon lassan sütjük.