Így használd a hajlakkot 2023 nyarán a legmenőbb strandfrizurákhoz: eláruljuk, mi a titok!

hajlakk

Talán eddig azt gondoltad, a hajlakk nem a strandra vagy tengerpartra való, de nem is tévedhettél volna nagyobbat! Most megmutatjuk, hogyan varázsolhatsz magadnak szuper strandfrizurát vele pillanatok alatt!

Meglehet, hogy eddig kicsit ódzkodtál a hajlakktól, de ha ez így is volt, annak csak egy oka lehetett, méghozzá az, hogy nem tudtad, hogyan kell helyesen használni. Szerintünk egy igazán szuper hajformázó termékről van szó, amit mindenkinek be kellene illesztenie a hajápolási rutinjába, a Schwarzkopf termékpalettája például rendkívül széles, minden hajtípusra találhatsz köztük megfelelőt. Azon túl, hogy válogathatsz a különféle erősségi szintek között, mindegyik egy kicsit másban kimagaslóan jó, akad olyan, ami vegán összetevőkből készült az erőszakmentesség jegyében, olyan, ami extra fényt ad és hidratál, valamint olyan is, amely megvéd a káros UV-sugárzástól. Igen, jól gondolod, ezekben a hónapokban az utóbbira lesz szükséged!

A hajlakk megfelelő használatának alapjai

A legtöbben azt gondolják, hogy mivel a hajlakk permetként jön a flakonból, közelről kell használni, mert különben nem fedi be elég jól a hajat. Nos, ez butaság, a tökéletes hatás elérése érdekében tartsd a hajadtól legalább 15-30 centi távolságra. A másik alapszabály, hogy a hajlakkal már kezelt frizurát soha ne fésüld ki, hiszen ettől könnyen megtörhetnek a hajszálak, ami ronthat az egészséges hajszerkezeten. Még egy fontos dolog: ha a dúsítás a célod, soha ne csak a hajad felső rétegét fújd le, haladj rétegről rétegre, alulról kezdve a tökéletes hatásért!

Dögös strandfrizura a Schwarzkopf hajlakkjával

Arról már biztosan sokat olvastál, mennyire fontos a bőrünknek a fényvédelem, bármibe lefogadnánk, hogy van is néhány fényvédőkrém a fürdőszobapolcodon. Arra azonban már csak kevesen gondolnak, hogy a nyári hőségben az UV-sugárzás nem csupán az arcbőrünknek, a hajunknak is rosszat tesz. A Schwarzkopf hajlakkja erre nyújt megoldást, arról nem beszélve, hogy remekül fixálja neked a lazán dögös tengerparti hajhullámokat, amelyek 2023 nyarán is hódítanak a vízpartokon, strandokon.

A frizura elkészítéséhez természetesen egy alapos hajmosással kell kezdened, használj tápláló sampont és balzsamot, nyáron extra fontos a hidratálás, pláne olyankor, amikor azt tervezed, hogy a napon töltöd az idődet. Ezután a törülközőszáraz hajadat fésüld ki, dobd előre és fújd be egy kis sós vízzel. Várj egy picit, majd a tenyereddel tunkold vissza a fejbőrödig a tincseket, hogy finom hullámok alakuljanak ki bennük. Ha ezzel megvagy, jöhet a fixálás és az UV-védelem, vagyis a hajlakk.

Továbbra is maradj ebben a testtartásban és rétegről rétegre finoman fújd be a frizurádat. Várj egy percet, majd dobd hátra a hajad és futás a strandra! Hidd el, a nap hátralévő részében egy cseppet sem kell aggódnod sem a hajad épsége, sem pedig a formája miatt. A Schwarzkopf hajlakkja ráadásul nem csupán a káros sugárzástól óv meg, hanem a szöszöktől és más szennyeződésektől is.