Így használd ki a gyerekszoba sarkait!

A gyerekszoba egy olyan terület, ahol a gyermek minden egyes négyzetcentimétert hasznosíthat játékhoz. A sarkok ilyen szempontból midig problémásak, hiszen az ember vagy betömi őket bútorral, vagy szabadon hagyja, mondván nincs mit oda tenni. Ezt megcáfolandó azonban most megmutatjuk, hogyan használjuk ki a gyerekszoba sarkait kreatív, vagy épp praktikus módon.

A sarok berendezésének előnyei

Egy gyerekszoba esetében talán nem is gondolnánk, de bizony felsorolhatunk pár előnyt, ami miatt érdemes fókuszálni erre berendezés terén. Erre az alábbi pár aprócska ötletet érdemes lehet megfontolni és adott esetben megvalósítani. Sőt mi több egy nagyobb szoba esetében akár többet is egyszerre.

Plusz tároló helyek a sarokban

A szoba sarkaiba méretre szabott bútorelemek használatával könnyen alakíthatunk ki további szekrényeket, polcokat, ami a szobán belül jelentősen növelheti a pakolhatóságot és akár a térérzetet is. A nyitott polcokkal ráadásul a játékokat is könnyebb tárolni, illetve adott esetben a gyermek is könnyebben hozzájuk fér, ha úgy érzi szükségét.

Olvasósarok kialakítása

A szobasarkok talán legjobb kihasználási módja, ha egy aprócska olvasósarkot alakítunk ki a két fal találkozásánál. Ehhez a gyakorlatban elegendő lehet mindössze néhány könyvespolc és egy nagy, puha párna is. Ezen felül azonban élvezet lehet az olvasás egy babzsák fotelben, vagy egy kis méretű matracban, ahol a gyerkőc maga rendezheti így el kedvenc könyveit és kifestőit.

Játékszoba helyett, játszósarok

Abban az esetben, ha nincs külön játékszoba a lakásban és nem is engedhetjük meg magunknak ezt a luxust, akkor a gyerekszoba egyik sarkát is alakíthatjuk játékövezetté. Ezen a téren akár a falak eltérő színezésével is egyszerűen kijelölhetjük ezt, ahová kerülhet aztán kisasztal, kis szék, matrac, szőnyeg, minden mi szem-szájnak ingere, hogy a gyerek külön bejáratú játékvárra tehessen szert.

Sarokülő a gyerekszobába

Az ülősarok nem csak trendi, hanem kreatív megoldás lehet a lakás bármely pontján. Ráadásul a sarokpad alatt praktikus tároló részre is szert tehetünk a játékoknak, amiket aztán könnyen elővehet a gyerek is, ha önállóan szeretne játszani. Ezen a téren optikailag is sokat számíthat, ha ablak mellé tudjuk tenni a kis sarokülőt, de egy szimpla kis plüss huzat is rendkívül okos megoldás lehet, takaríthatóság és megjelenés szempontjából is. Szerencsére ezen a téren az ovis ágynemű webáruház óriási kínálata vár minket, így ágyra, sarokülőre is biztosan megtalálhatjuk az ideális megoldást.

Játéksarok helyett dolgozó sarok

A gyerekek élete inkább a játékról, mint a kötelességekről szól, de bizony gyorsan elérhetünk abba a korba, hogy már egy-egy házi, vagy szorgalmi feladat nehezíti a gyerekek mindennapjait. Emiatt érdemes gondolni az iskolás időkre is egy dolgozó sarok kialakításával, ahol íróasztal mögött, egészséges testtartással, nyugodt, mégis kreatív környezetben tágíthatják tudásukat.

Ágy helyett sarokágy

Az utóbbi években a sarokágy egy nagyon közkedvelt megoldássá vált a vendégszobákban és hálószobákban egyaránt. Emellett azonban a gyerekszobákban is érdemes megfontolni a használatukat. Ez ugyanis egy újabb helytakarékos megoldás lehet gyerekszobákban is, aminek segítségével ráadásul könnyen tágítja a szoba terét is.

Összegezve

Egy gyerekszoba esetében tehát a sarkok rengeteg megoldást kínálnak nekünk kihasználhatóság terén, hiszen praktikus olvasó saroktól fogva játéksarkon át, alvósarokig sok mindent létrehozhatunk két fal találkozásakor. A szoba megtervezésekkor tehát ezt is érdemes figyelembe venni, hogy ne csak a megszokott megoldások közül válogassunk a szoba kialakítása során.