Így lehet kisállat-biztos paradicsom az otthonunk!

A gazdik mind tudják, hogy kevés csodálatosabb dolog van, mint egy prémes kis jószággal megosztani az életünket. Természetesen, ahogyan a gyerekeknél is, szükség van a körültekintésre, hogy a háziállatok biztonságos és egészséges otthonban élhessenek. Egy kis odafigyeléssel percek alatt állatbaráttá tehetünk minden helyiséget a lakásban.

Kábelek és vezetékek

A modern otthon legnagyobb veszélyei a pajkos kisállatok számára. A háziállatok kíváncsi lények, minden különös és rejtett dolog érdekli őket, még a számítógép kusza vezetékei is. Nemcsak megnézni, de sokszor sajnos megrágcsálni is szeretik a vezetékeket. Próbáljuk meg ezeket kihúzni és bútorok mögé rejteni, hogy a mancsok sehogyan se férhessenek hozzájuk.

Kisállat-rács

Vannak olyan területek a lakásban, amit a legegyszerűbben úgy tehetünk biztonságossá, hogy kizárjuk onnan az állatokat. Ilyen például egy pince tele méreggel vagy egérfogóval, ahonnan jobb távol tartani kedvencünket. Erre a legjobb megoldás a babarács felszerelése, amit csakis mi nyithatunk és zárhatunk.

Növények

Szeretjük és gondozzuk őket, de kisállatainkra nézve nagyon veszélyesek lehetnek. A prémes jószágok gyakran szeretik megrágcsálni a leveleket, márpedig ez egyes növényfajták esetében potenciális életveszélyt jelent. Bizonyos borostyánok és a kála is ebbe a csoportba tartoznak, de pl. az afrikai ibolya teljesen biztonságos növény.

Cipők

Egy nehéz nap után ugyan ki törődik azzal, hogy a helyére rakja a cipőjét? Egyszerűbb lerúgni őket a lábunkról és szanaszét hagyni a lakásban. Egyszerűbb, de veszélyesebb is, ha kisállatunk van! Az elölhagyott cipők főleg a kutyák számára vonzók, könnyedén előfordulhat, hogy rágcsálás közben véletlenül lenyelnek belőlük egy részt, ami akár fulladást vagy bélelzáródást is okozhat.