Miért ne használjunk fültisztító pálcikát? Felejtsük el!

A legtöbben nem tudják, hogyan kell helyesen használni a fültisztító pálcikákat és rendszeresen a hallójáratba dugják, hogy eltávolítsák vele a fülzsírt. Lehet, hogy az eredménnyel elégedettek, de komoly károkat okozhatnak a fülben. Egyrészt, a fülzsír nem véletlenül termelődik, másrészt a fültisztító pálcika a kizárólag a külső hallójárat tisztítására alkalmas.

Az orvosok mindenkit óva intenek attól, hogy a fül belsejébe dugják a vékony pálcikákat.

Ezzel csak azt érik el, hogy a fülzsír még beljebb kerül a hallójáratban és csökkenti a dobhártya rezonálási képességét. Ez pedig halláskárosodáshoz vezet! A fülzsír pedig távol tartja a rovarokat a hallójárattól és biztosítja a kenést, éppen ezért az orvosok szerint soha nem szabadna eltávolítani.

Viszketés

Biztosan sokan észrevették már saját magukon is, hogy a fültisztító pálcika használata után a fül viszketni kezd. A bőrgyógyászok szerint ez egy gyakori “mellékhatás” és egy öngerjesztő folyamat. Minél többször használjuk a pálcikát a fülben, annál gyakoribbá válik az idegesítő viszketés.

Gyors és egészséges vacsora 10 perc alatt! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom cukkini recept

Gombás fertőzés

A fülzsír savas összetételű és mint ilyen képes megakadályozni a gombás fertőzések kialakulását. Magától értetődő, hogy minél többet távolítunk el belőle, annál nagyobb esélyt adunk a kórokozóknak a hallójáratban való megtelepedésre.

Szennyeződések

A fülzsír sok szennyeződést fog fel. Szőrszálakat, port, hámsejteket gyújt magába, melyek a fülből rágás és ásítás közben távoznak.