Ültessünk magról avokádót! Szuperegészséges furagyümölcs!

A nyár közeledtével közeledik az avokádó szezon is. A nehézkesen eltávolítható, nagy mag sokakat zavar, de most már van módja annak, hogy ezt is felhasználjuk.

Avokádót ugyanis magról is nevelhetünk! Egyszerűen tehetjük konyhakertünk mindenki által irigyelt növényévé ezt a különleges zöldséget.

Először is szükségünk lesz egy közepesen érett – nem kemény és nem túl puha – avokádóra, majd egy átlátszó műanyag pohárra és néhány fogpiszkálóra. Miután megettük az egyébként igen egészséges zöldséget, a kerek magot mossuk meg, hogy minden hústól megszabadítsuk. Szedjük le a vékony külső barna héjat, hogy könnyebb legyen a fogpiszkálókat beleszúrni. A meghámozott magot a rajta keresztbe futó vonal osztja ketté, ez némi iránymutatást adhat a fogpiszkálók helyének megtalálásához.

3 fogpiszkálóra lesz szükség, melyeket az avokádó felső harmadába szúrjunk bele úgy, hogy felfelé mutassanak, három különböző irányba. Ezután töltsük meg a műanyag poharat vízzel, majd a magot tegyük bele. A fogpiszkálók a pohár peremén megtartják a magot, így az nagyjából félig fog csak elmerülni a vízben. Nincs más dolgunk, mint berakni egy napfényes ablakba és várni, hogy nagyra nőjön a saját avokádónk.