Így tesz egészségesebbé és gyönyörűvé a szerelem

Az a borzongás, amit a szerelemtől érzünk, élvezetes. Általa jobbnak tűnik a világ, szebbnek az élet. De ki gondolta volna, hogy még az egészségünkre és a szépségünkre is bizonyítottan hatással van a szerelem?!

Nem hiába mondják a szerelmesekre, hogy csak úgy ragyognak. Van benne igazság!A szerelemnek több előnyei van a fizikai és mentális egészségre nézve, fokozza a természetes szépséget. Sminkre sem lesz szükség, ez a pezsgő érzés külsőleg is nyomot hagy.
Mindez pedig nemcsak a kapcsolat mámorító kezdetén igaz, de úgy tűnik, a hosszútávú szerelemnél még fokozottabban érvényes.

Energiaszint

A szerelem energiát ad. Az érzelmektől boldogabbnak, könnyebbnek érezzük magunkat, a testi szerelem pedig a fizikai energiáinkat emeli magasabb szintre, elvégre kiváló testedzés is!

Fiatalítás

A szerelem külsőleg és belsőleg is fiatalabbá varázsol. Bár nem szünteti meg teljesen a negatív érzéseket és a stresszt sem tudja kiküszöbölni, pozitív életérzést, boldogságot ad. Tanulmányok szerint a több boldogság több energiát ad, amitől fiatalabbnak érezzük magunkat és fiatalabbnak is nézünk ki.

Nagylelkűség

Egy egészséges, kiegyensúlyozott kapcsolatban adhatunk és kaphatunk, ez pedig eleve boldoggá teszi az embert. A nagylelkűséggel, azzal, hogy másoknak örömet szerzünk, saját boldogságunkat is fokozhatjuk, ehhez pedig egy párkapcsolat nagyszerű terep.

Hosszú élet

Az 1970-es évektől kezdve végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a hosszútávú párkapcsolatokban élő emberek általában egészségesebbek, mint az egyedülállók vagy azok, akik rövidebb kapcsolatokat folytatnak. A vizsgálatok szerint a rákos megbetegedések aránya is alacsonyabb a tartós kapcsolatokban élőknél.