Sűrű, hosszú szempillák egyetlen mozdulattal!

Jól tudjuk, hogy a smink trendek jönnek-mennek, de kevésbé igaz ez a hosszú, buja szempillák tekintetében. A ‘60-as évektől kezdve a szem nagyon hangsúlyos és most, hogy a sminkek terén is a minimalizmus vonala hódít, mikor minél inkább közelítünk a természetes felé, a szemek és a szempillák semmit sem veszítettek jelentőségükből.

Akit a természet eleve hosszú és dús szempillákkal áldott meg, nem sok gondot kell fordítani a sminkjére, mert tekintete úgyis uralja az egész megjelenését.

Akinek ez nem adatott meg, annak sem kell lemondania a varázslatos tekintetről. A legjobb pedig, hogy mindehhez mégcsak nincs is szükség feltétlenül szempillaspirálra.

Szempillagöndörítő

A legegyszerűbb lépés a göndör szempillákért, használatához pedig a tévhittel ellentétben nem kell szempillafesték. Egyszerűen göndörítsük be vele a pillákat és ismételjük meg 5-6 alkalommal. A hosszához ugyan nem ad hozzá, de kinyitja a szemet, így teszi ragyogóvá a tekintetet.

Vazelin

Szempillafesték helyett tegyünk egy kis vazelint a spirálra. Ez átmenetileg sötétebbnek és hosszabbnak láttatja a pillákat, de kondicionálja és hidratálja is őket. A száraz szempillák könnyen törnek, míg az egészségesebbek gyorsabban nőnek és sűrűsödnek.

Zöld tea

A zöld tea gyulladáscsökkentő, csodákra képes a szem alatti karikák eltüntetésében. Jótékony hatásait a pilláknál is érezteti azzal, hogy javítja a vérkeringést, fokozza a tüszők egészségét magas tápanyagtartalmával.

B- és E-vitamin

Az E-vitamin csodaszer a haj számára. A dióban, avokádóban, olajos magvakban, tojás sárgájában megtalálható tápanyagok hihetetlenül hasznosak a szempillák számára is. Fogyasszuk őket természetes formában vagy étrendkiegészítőként!