Így lesz igazi élmény a kávészünet

Aki szereti a kávét, az megérzi a különbséget a minőségi és kevésbé jó kávé között. Sőt! Ragaszkodik is ahhoz, hogy a kávézós perceknek valódi íze legyen. És az értékes kávé, mint a Lavazza, tényleg finom. 

Az igazi rajongók el nem rontanák az aroma varázslatos hatását tejjel és cukorral, illetve fontosnak tartják, hogy az espresso igényesen készüljön el. Természetesen ehhez nélkülözhetetlen egy tökéletes kávét készítő kávéfőző is. A Lavazza kapszulás kávégépekkel háromféle hosszúságú fekete készülhet és a tejimádók is háromféle tejeskávé közül válogathatnak. Itt nem csúszhat hiba a gépezetbe, a minőségi kávé egyenesen a csészébe érkezik. 

A hosszú kávé elkészítéséhez nagyszerű a közép- és délamerikai arabica és afrikai robusta kávé ötvözete. Intenzív íze a kávézás után hosszú ideig megmarad. Aki inkább a krémes, illatos aromát részesíti előnyben, annak a brazil és délkelet-ázsiai arabica kávé lesz a kedvence. Emellett sok rajongója van a fás és fűszeres ízeknek is, ilyenek a kelet-afrikai, illetve vietnámi robusta kávék kicsit talán krémes, de intenzív aromái.

Ha a bevitt koffeinmennyiséget korlátozni kell, de a kávézás örömteli időtöltéséről, ami már szokásunkká vált, nem szeretnénk lemondani, akkor jó megoldás lehet a koffeinmentes kávé. Sokan úgy gondolják, hogy az nem lehet igazán jó, pedig csak a megfelelő kávé márkát kell megtalálni, amelyiknél a koffeinmentes is finom. A dél-amerikai Lavazza kávék krémes, csokoládés utóízükkel tökéletesen kompenzálják a koffein hiányát, megőrzik aromájukat.

A kávézás jó szokás, szánjunk rá időt bátran. A napi mókuskerékből néhány percre kiszakadni és egy kávét kortyolgatva erőt gyűjteni igazi ajándék, ne kezeljük a lehetőséget felületesen. Próbáljunk egy kicsit ellazulni és átadni magunkat az íznek, hagyjuk, hogy rabul ejtsen a hatása. Ezeket a perceket felfoghatjuk akár önjutalmazásnak is és tudatosíthatjuk a kávé által szervezetünkbe kerülő antioxidánsok jótékony hatását, ami már valamilyen mértékben öngyógyítás. És valóban, több kutatásban igazolták már, hogy a kávé akár a betegségektől is megvédhet. 

Állítólag a rendszeresen kávézók tovább élnek. Jó kérdés, hogy a kávézás stresszoldó szerepe, vagy a minőségi kávé maga, aminek köszönhető a kapott idő, de talán mindkettő kell hozzá. Kávézzunk rendszeresen és adjuk meg módját rendesen.