Így lesz villámgyorsan kerek a popsid és feszes a combod!

Mindenki szereti a nyarat, sokan közülünk a tengerpartot választják, hiszen mi sem kellemesebb a tengerparti napozásnál. Már biztosan te is tervezed a nyári programokat, ha lelkileg már felkészültél, akkor csak egy dolog marad hátra, az alakod formálása. Készítettünk egy 30 napos edzéstervet, ha rendszeresen elvégzed ezeket a könnyű gyakorlatokat, már egy hónap múlva kerekebb és izmosabb lesz a popsid és feszesebbek lesznek a combjaid.

Az év nagy részében sikerül a plusz kilókat különböző trükkökkel álcázzuk, de a nyári időszakban ez lehetetlen és mivel legtöbb esetben a legnagyobb problémát a popsi formája okozza, ma olyan tornagyakorlatokat szeretnénk bemutatni nektek, amelyek megoldást jelenthetnek erre a problémára.

Gyakorlatok a feszes popsiért

Állj összezárt lábakkal kulcsold össze a kezeidet és tartsd őket a mellkasod előtt, az egyensúly megőrzése érdekében, ebből a pozícióból hajlítsd be a térdeidet engedd le a feneked úgy, hogy a csípőd párhuzamos legyen a talajjal, majd emelkedj vissza az eredeti pozícióba.

Állj összezárt lábakkal kulcsold össze a kezeidet és tartsd őket a mellkasod előtt, az egyensúly megőrzése érdekében a fotón látható módon. Ebből a pozícióból hajlítsd be a térdeidet és engedd le a hátsó részed, úgy hogy a csípőd párhuzamos legyen a talajjal, majd egyenesedj ki, a lábaidat is tartsd egyenesen és emeld hátra a bal lábad. Állj vissza az eredeti pozícióba és ismételd meg a gyakorlatot a jobb lábaddal.

Állj terpeszállásba, tartsd magad előtt a kezeidet, majd ebből a pozícióból hajlítsd be a térdeidet és engedd le a feneked úgy, hogy a csípőd párhuzamos legyen a talajjal, ezután állj vissza az eredeti pozícióba.

Állj nagyobb terpesz állásba és tartsd a kezeidet magad előtt a fotón látható módon, majd ebből a pozícióból hajlítsd be a térdeidet és engedd le a hátsó részed ameddig a csípőd párhuzamos lesz a talajjal. Emelkedj fel, egyenesítsd ki a lábaidat és emeld oldalra a bal lábad, majd állj vissza az eredeti pozícióba és végezd el a gyakorlatot a jobb lábaddal is.

Állj nagyobb terpeszállásban, a lábfejeid kifelé mutassanak és tartsd a kezeidet magad előtt a képen látható módon, majd hajlítsd be a térdeidet és engedd le a popsid, ameddig a csípőd párhuzamos lesz a talajjal. Állj vissza az eredeti pozícióba.

Táplálkozási tanácsok:

A torna mellett az is fontos, hogy mit eszünk.

Gyümölcs: a gyümölcsök kevés kalóriát tartalmaznak, de rostokban és tápanyagokban gazdagok, ezért javallott fogyókúra ideje alatt fogyasztani.

Zöldség: a zöldségek fogyasztásával helyettesíthetjük azokat az ételeket amelyeknek magas a kalóriatartalmuk, érdemes minél több zöld színű zöldséget fogyasztani: mint pl. a hüvelyesek, brokkoli, káposzta.

Fehérjék: a fehérjék fogyasztása nagyon fontos egy kiegyensúlyozott étrendben. Ahhoz, hogy hamarabb elérjük a kívánt testsúlyt, helyettesítsük a vörös húsokat fehérjével, mert kevesebb kalóriát tartalmaznak. Fogyasszunk halat, pulyka és csirkehúst és növényekből nyert fehérjét.

Szénhidrátok: a popsi és a csípő tájékán rakódik le a leghamarabb a fölösleges zsírréteg. Különleges módon a szénhidrátok fogyasztásával könnyebben sikerülhet megszabadulni a plusz kilóktól, de föltétlenül a jó szénhidrátokat kell válasszuk. Iktassuk be az étrendünkbe a müzlit, a zabpelyhet és a teljes kiőrlésű gabonát.

Zsíros ételek: fontos szerepet játszanak az anyagcsere működésében, de ugyanúgy mint a szénhidrátoknál, itt is ki kell válasszuk az egészséges zsírokat. Nagyon fontos tényező a mennyiség, próbáljunk meg naponta 2-3 evőkanálnak megfelelő olajat, vagy más zsírt bevinni a szervezetünkbe.