Irina Hakamada 25 meggondolandó mondása az életről, a férfiakról és a belső erőről

Fotó: instagram.com/irina_hakamada/

Irina Hakamada egy elismert XXI. századi politikus, akit többször is megválasztottak az „év nőjévé”. Az erős, akaraterős természetű hölgy, akit az állandó fejlődés igénye és újbóli próbálkozások  mind-mind segítettek abban, hogy ne csupán felküzdje magát az elnöki pozíció közelébe, hanem szó szerint az élet különböző területein is képes legyen érvényesülni.  Egyszerre tanár, vállalkozó, televíziós műsorvezető, író, ruhatervező, önfejlesztő edző, stb. És ez a lista folyamatosa frissül.

A KETKES szerkesztősége tanulmányozta Irina Mucuovna életről felállított szabályait, és úgy döntött, hogy néhányat megosztunk ezek közül olvasóinkkal:

1. A fő dolog az, hogy boldog legyél, és ne csak akkor, ha „a megfelelő körülmények” között vagy.

2. Soha ne hibáztassad a világot! A világ mélyen közömbös veled. Mindaddig, amíg hibáztatod a körülötted lévő embereket, csak lefelé csúszol.

3. Növeld a távolságot azokkal, akik folyamatosan csak a problémáikról panaszkodnak. Ajánljad fel a segítségedet és kész. Ez nem jelenti azt, hogy ne vitatkozz velük. Csak növeld meg a távolságot: kevesebbet találkozzatok és rövidebb időre. Arra kell törekedned, hogy a pozitív gondolkodású, energikus emberekkel kommunikálj, azokkal, akikkel egy hullámhosszon vagy.

4. A sikeres ember boldog a folyamatos fejlődésben, nem követ egyfajta paranoiás vágyat, hogy állandóan erősítse a körülötte lévő stabilitást.

5. A bátor emberek nem azok, akiknek nincs félelme, hanem azok, akik legyőzik azokat.

6. Egy férfinak nem a „világon valahol” kell lennie, hanem éppen ott és akkor, amikor kell, azaz amikor szükség van rá.

7. Minden, amit egy nő csinál, egyáltalán nem feltűnő. Akkor válik láthatóvá, amikor nem csinálja.

8. A férfi ismeretlen, ami azt jelenti, hogy nem lehet megváltoztatni.

9. Hogyan különböztethetőek meg a nők a férfiaktól? A férfiak saját szemükkel tekintik ezt a világot. A karrierjüket építik; kedvenc játékaik vannak: autók, számítógépek; és van egy bizonyos helyük egy nő számára is. Azonban egy nő nem a saját szemével néz erre a világra. Egy férfi szemével nézi azt. Egész életében próbál valamit bizonyítani egy embernek, mondván: „Nem vagyok rosszabb”, és aztán panaszkodik, hogy mindent egyedül neki kell megtenni.

10. Az első dolog, amit meg kell tenni, az az, hogy megszabaduljunk az illúzióktól a szőke hercegről fehér lovon, aki eljön, felvesz a karjaiba, és átveszi a sorsod feletti gondokat. Idővel a férfi elfárad a sok „cipeléstől”, és te olyan leszel, mint egy nehéz bőrönd. Eme „elhagyott bőrönd” szomorú sorsának elkerülése érdekében a nő nem koncentrálhat a férfikeresésre, hanem a saját álmára.

11. Ha egy ember nem akar megváltozni, akkor van két választásunk: élni vele, ahogyan van, vagy saját utunkat járni nélküle. Ha nem tudod eldönteni, melyiket kellene választanod, akkor nem hallod meg jól magad, és a probléma nem benne van, hanem benned.

12. Szeressed magadat, jobban, mint a hazádat, a gyerekedet és a férjedet!

13. Senki sem tud nagyobb hatással lenni rád, mint te magad.

14. A boldogság érzését mindenkinek elsősorban saját magában kell keresnie, nem pedig a mások általi elismerésekben.

15. Ne félj a kétségbeesésektől. Még akkor sem, ha minden rossznak tűnik. Egyszer velem is csupa rossz történt, elmentem a telkünkre, lefeküdtem az ágyra és ott voltam egy hétig, nem beszéltem senkivel. Mondtam magamnak, hogy szörnyű vagyok, vesztes vagyok, és ilyesmiket. Sajnáltam magam, és egy idő után már szinte tetszett is, hogy szerencsétlen vagyok. De egy bizonyos ponton a testet ez már igencsak zavarja, és azt mondja: „De az élet folytatódik! Nem haltam meg, a nap is süt. Minden rendben van! Most kelj fel és menj tovább.

16. A sors olyan, mint egy oroszlán. Ha félsz, akkor megtámad. És ha ez a félelem nincs meg benned, akkor oda kísér, ahová csak akarod.

17. A saját fülemből hallottam a dalai láma következő kijelentését: „Nem számít, mennyire kényelmesen ülünk, a lábunk egy idő után elzsibbad. változtatni kell a testhelyzetünkön”. Úgy gondolom igaz ez az életre is. A változások kellenek, különben elzsibbadunk, a végtagok és a lélek is elzsibbadnak. Ezért ne féljünk változtatni. Ez annyira természetes. Természetellenes úgy megdermeszteni az életünket, mint a mézbe fúlt légy. Nincs semmi, ami állandó lenne, lehetetlen teljes mértékben támaszkodni a múlt tapasztalatára és kitalálni, mit hoz a jövő. Ragadd meg a jelen adta lehetőségeket, és érezd jól magad. A legfontosabb dolog, hogy ne félj változtatni, próbáljad meg, és ne félj. Ezzel a hozzáállással nemcsak a célodat éred el, hanem hegyeket is meg tudsz mozgatni.

18. Természetesen az embereknek nem tetszik, ha te nem olyan vagy, mint ők. Hosszú ideig próbálnak majd ezért nevetségessé tenni, elítélni, megalázni, de mindez az irigységükből származik. Nem tudnak olyanok lenni, mint te, hiányzik hozzá a képességük. Könnyebb valakit őrültnek nevezni, mint elismerni, hogy attól félsz, hogy különböznöd kell a tömegtől.

19. Ha a világod kicsi, bármilyen kisebb baj tönkre teheti és elpusztíthatja. És amikor végre ráébredünk a világ valós méretére, láthatjuk és érezhetjük ezeket a méreteket, akkor az egykori „hangya” bánat elveszíti jelentőségét.

20. Csak az építés és a pusztítás váltakozása, mely gyakorlatilag naponta következik be, generál harmonikus energiákat.

21. Az „agy” mindig sokba kerül.

22. A fő dolog nem sietni, amikor már mindenhonnan elkéstél.

23. A legegyszerűbb dolog az, ha valamit újrakezdünk akkor, amikor csalódottak vagyunk valami régi miatt, például amikor rájössz, hogy van erőd, bátorságod és elméd, de a környezet nem teszi lehetővé a kívánt cél elérését.

24. Ha egy személynek nincs komplexusa, akkor ő egy robot.

25. Ha nincs megoldás, akkor ez nem jelenti azt, hogy nem létezik, ez mindössze azt jelenti, hogy nincs erőd meghallgatni.

Téged melyik Irina Hakamada által megfogalmazott kijelentés fogott meg a legjobban?