Készítsd el a saját természetes rovarriasztódat ezzel az egyszerű recepttel!

Nyáron a rovarcsípéseknél nem sok bosszantóbb van. A legfőbb probléma pedig, hogy az ellenük kapható bolti riasztók tele vannak egészségre is káros anyagokkal. Azonban a rovaroktól megszabadulhatunk anélkül is, hogy magunkat vagy családunkat kitennénk ezen ártalmas anyagoknak.

Az alábbi recept alapján elkészítheted azt a rovarirtót, amit a gyermekeidnél is nyugodtan alkalmazhatsz, mivel nem káros az egészségre. Az összetevőiből számos különböző dolgot elkészíthetsz, pl. általános tisztítószert, mosószert, öblítőt és még sok minden mást.

A leghatékonyabb természetes rovaritó receptje

Hozzávalók:

  • 10 csepp levendulaolaj
  • 0,2 dl-4 dl hamamélisz víz (csodamogyoró)
  • 10-12 csepp citronella olaj
  • 10-12 csepp eukaliptusz olaj
  • 10-12 csepp citromfű

Fogj néhány kisebb palackot és a hamamélisz vizet oszd el közöttük. Az egyik kis palackot magaddal is viheted, ha este mész valahova, de használhatod a riasztót kint a teraszon is.

Az olajokat csepegtesd bele a hamamélisz vízbe. Tedd rá a palackra a fedelet és jól rázd össze. Ezt tedd meg minden használat előtt!

A legjobb, hogy ez a rovarriasztó nemcsak nagyon hatásos, de illatos is, ezért akár a lakásban is körbepermetezheted! Szúnyogok ellen pedig rendkívül hatékony.

Előnyei

A bolti rovarriasztók általában nagyon kellemetlen szagúak, az ember nem szívesen permetezi be magát velük. Biztonságban sem nagyon érezhetjük magunkat tőlük, mert vagy nem hatnak kellőképpen a rovarok ellen vagy hatnak ugyan, de közben egészségünket veszélyeztetik. Ez a rovarriasztó azonban természetes, nem ártalmas és finom illatú. Ráadásul a bőrre permetezve sem ragacsos, így kényelmes a viselése, akár egész nap jól érezhetjük magunkat tőle. Sem magunknak, sem a környezetnek nem ártunk vele. Ha biztonságos és hatékony rovarirtót keresel magad vagy családod számára, mindenképpen próbáld ki!