Kreatív ötletek a hangulatos gyerekszoba világításhoz

gyerekszoba világítás

Egy gyerekszobát berendezni igazi szórakozás, amikor kicsit magunk is visszaváltozhatunk gondtalan kisfiúvá vagy kislánnyá. Akár szakemberrel végeztetjük el a műveletet akár magunk vágunk bele, idővel mindenképp foglalkozni kell a világítás megtervezésével is. Egy gyerekszoba esetén kicsit más megközelítést érdemes alkalmazni, miután mind a kicsik igényei, mind az érdeklődési körük merőben eltérnek a felnőttek szükségleteitől.

Bohókás fővilágítás

A gyerekeknek hatalmas mozgásigényük van, és gyakorlatilag egész álló nap képesek szüntelenül játszani. Idővel pedig a játék mellett megjelenik a tanulás is – mind a két tevékenységhez szükséges a megfelelő minőségi világítás. Mivel azonban gyerekszobáról van szó, mindenképp egy bohókás, játékos mennyezeti lámpát válasszunk, amely hangulatában kiegészíti a helyiség többi részét. Tipp: az ANRO webáruház kínálatában számos gyerekszoba lámpa elérhető a focilabdás fényforrásoktól kezdve az ABC-s lámpákon át a helikopteres vagy macskás készülékekig.

Funkcionális és/vagy dekor fények

Miután gondoskodtunk gyermekünk szobájában megfelelő általános világításról, rátérhetünk a funkcionális és/vagy dekorfényekre. Az iskolakezdés egyben azt is jelenti, hogy kezdetét veszi a mindennapos házifeladat írás – vagyis biztosan szükség lesz egy íróasztali lámpára. Ha LED-es változatot választunk, azzal egyrészt rengeteg energiát megtakaríthatunk, másrészt a gyerek nem fogja megégetni a kezét, ha véletlenül hozzáér az izzóhoz.

Egy másik izgalmas megoldás gyerekszoba világítás gyanánt a színváltós RGB LED szalag használata. Ha az íróasztal feletti polc aljára ragasztjuk és beállítunk egy világos árnyalatot, azzal megfelelő fényt biztosíthatunk a tanuláshoz. De igazán pezsgő hangulatot varázsolhatunk a kicsik „munka” utáni szórakozásához is, ha egy merészebb, vibrálóbb színt keverünk ki az RGB LED szalag palettából.

A kötelező éjszakai fények

Különösen a kisebb gyerekeknél nagyon fontos, hogy legyen a szobájukban éjszakai fény. Így amikor éjjel felriadnak egy rémálomból, vagy kibotorkálnak a mosdóba, nem fogják megütni magukat. Ha konnektorba dugható lámpatesteket használunk, napközben kihúzhatjuk őket az áramkörből – így nem fogja feleslegesen fogyasztani az áramot.

Egyik gyerekszoba sem lehet teljes csillagos égboltot imitáló lámpa nélkül! Felejtsük el az idejétmúlt mennyezetre ragasztható műanyag foszforeszkáló csillagokat és holdat. Egy csillagos eget megidéző gyereklámpával különleges esti fényt alakíthatunk ki a kicsik birodalmában, ráadásul segíthet nekik gyorsabban elaludni.