Nyári meleg enyhítésére – páramentesítők

Amikor elérkezik a jó idő, mindannyian élvezzük a sok napsütést. Van, akinek a kedvence a forró nyár, van akinek kevésbé, de abban szinte mindenki egyetért, hogy a fülledt idő már kellemetlen. 

Amikor egyszerre meleg és párás a levegő, az bizony fojtogató élmény tud lenni. Épp ezért népszerűek a páramentesítő készülékek, amelyek egycsapásra megoldják ezt a problémát, kivonva a felesleges vízgőzt a levegőből. 

Mire jó egy páramentesítő?

Ahogy a nevükből is kiderül, ezek a gépek egy dolgot tudnak, de azt jól csinálják: párátlanítják a levegőt egy helyiségben. Általában konyhában, fürdőszobában nagy a levegő nedvességtartalma. De ha például a szobában teregetünk, ott is szinte azonnal rendkívül párássá válik a levegő. 

Ez a jelenség nehézzé teszi a légzést, és a falak penészedéséhez is vezet. 

Hosszú távon dohos szagú lesz a szoba, és a padlólapokon, bútorokon is jelentkezhet a nedvesség hatása. A páramentesítő az összes negatív hatást egy csapásra kiküszöböli.

Hogyan érdemes páramentesítőt választani?

Mivel ma már ezek a készülékek sok funkcióval rendelkeznek, mindenképpen olyan keressünk, amelyik a legjobban megfelel az igényeinknek. 

Amennyiben például odabent teregetünk, a nagy ventilátor sebességű ruhaszárítás – vagy mosoda – funkció aranyat ér. A HEPA szűrő magas hatékonyságú részecske szűrést biztosít, és teljesen tisztává varázsolja a levegőt. 

Szárazság a hűtés erejével

A lakásokba, irodákba leginkább a kompresszoros vagy kondenzációs gépeket szokták választani. 

Ez a típus hűtve szárít, a hűtés segítségével csapódik ki és gyűlik össze benne a víz. De hogy ne teremtsen hideget, egyidejűleg melegíti a szobát. Jó tudni, ahol nagyon ingadozik a hőmérséklet, ott kevésbé hatásos. 

Egyenletesen meleg helyeken – amilyen egy otthon – rendkívül hatékonyan végzi el a kondenzációs párátlanító a feladatát, és véget vet a fülledtségnek.