Mi kell egy kényelmes és hívogató hálószobához?

hálószoba
Fotó forrása Pixabay: https://pixabay.com/hu/photos/%C3%A1gy-h%C3%A1l%C3%B3szoba-sz%C5%91nyeg-f%C3%BCgg%C3%B6ny%C3%B6k-1839183/

A hálószoba leginkább meghatározó része egyértelműen maga az ágy. Ez a bútordarab viszi a központi szerepet, hiszen ezt a helységet pihenésre, feltöltődésre használjuk, fontos, hogy maximális kényelmet biztosítson. Mindemellett persze a hálószobában is szerepet kapnak az esztétikai szempontok, hiszen mindenki szereti, ha szép, hívogató a környezete. A hálószobában főként a részletekkel lehet igazán különleges és egyedi hatást elérni.

Hogyan válasszunk megfelelő ágyat?

Az elsődleges szempont, amikor az ágyak közül választunk, hogy az megfelelő méretű legyen.  Általában véve a nagyobb méretű ággyal nem igazán lehet mellényúlni, de ha túl kicsit választunk, akkor biztosan nem lesz kényelmes. A méretet ugyanakkor befolyásolja a rendelkezésre álló hely is, és olykor nem könnyű úgy választani, hogy a kecske is jóllakjon, és a káposzta is megmaradjon.

A pihentető alváshoz ugyanakkor egy jó matracra is szükség van. Amennyiben reggelente különböző fájdalmakkal ébredünk, főleg hát, illetve váll tájékon, szinte biztosak lehetünk benne, hogy nem megfelelő matracon alszunk. Van, akinek a keményebb, van, akinek a puhább típus jön be, valamint sokan szeretik a memóriahabos változatokat is. Nagyon sok mindentől függ, hogy kinek melyik lesz ideális, például a testsúlytól is: egy nagyobb súlyú embernek kényelmetlenebb lesz egy kemény matrac, mint annak, aki normál súllyal rendelkezik.

A hálószoba is legyen szép!

Ami az esztétikumot illeti, az ágykeretek sokat adhatnak hozzá a stílushoz, illetve a szoba hangulatához, de olyan kiegészítőkkel is hatékonyan fel lehet dobni az ágyat, mint például az ágytakaró.

Hasznos, ha harmonizál a szőnyeggel, függönyökkel, így igazán szép, egységes képet fog mutatni a hálószobánk. Az ágytakarót úgy érdemes kiválasztani, hogy teljes mértékben takarja az ágy fekvőfelületét, annál esetleg picit nagyobb legyen, így tud igazán érvényesülni, és rendezett összhatást kölcsönözni. Sokan viszont kifejezetten szeretik, ha leér a földre is.

A színek kombinálásával óvatosan: élénk, harsányabb színeket viszonylag semleges árnyalatokkal célszerű együtt alkalmazni, hogy a végén ne legyen túl sok.