Megérdemelt pihenés – így válasszunk napozóágyat!

napozóágy

A nyár mindig is a pihenésről szólt. Az egész éves kemény munka után ráfér az emberre, hogy hatra dőljön és lazítson egy kicsit. Ha pedig feldobjuk a kertünket még utazás nélkül is úgy érezhetjük magunkat, mintha a paradicsomban lennénk. Felállíthatunk egy medencét, lebeghetünk egy felfújható úszóguminkban miközben hideg koktélt vagy limonádét szürcsölünk, vagy csak pihenhetünk egyet egy kényelmes napozóágyon. Egy ilyen pihentető kikapcsolódás teljesen feltölti az embert és újult erővel vághat bele a mindennapokba.

A napozás öröme

Ki ne szeretne kifeküdni egy jó könyvvel a kedvenc napozóágyába és elmerülni a gondtalanságban? Manapság már elképesztően széles választékból válogathatunk, ha szeretnénk megtalálni a számunkra tökéletes napozóágyat. Ha a párunkkal együtt szeretnénk kifeküdni a napra akkor választhatunk kétszemélyes napozóágyat vagy akár két külön álló egy-egy személyeset egy ehhez passzoló kis asztallal. Választhatunk tetővel ellátott darabot, ha csak a hűvös árnyékban pihennénk, de közben élvezni szeretnénk a meleg nyári szellőt a bőrükön. Mindig figyeljünk arra, hogy időtálló anyagokat válasszunk – a fa vagy fém keretű napozóággyal nem lőhetünk mellé. 

Tipp: Ha textil párnákkal vagy matraccal ellátott napozóágyat választunk, akkor mindenképpen könnyen tisztítható huzatot válasszunk! 

Alkalmitól az időtálló darabokig 

Még ha csak alkalmi darabot is szeretnénk választani, akár egy kisebb kiruccanásra vagy átmeneti megoldásként, már akkor is találhatunk pénztárca kímélő megoldásokat. Ezeknél a napozóágyaknál sem kell lemondanunk a minőségről, hiszen a legtöbb darab könnyen karbantartható és tisztítható. De ezen felül is találhatunk már megfizethető luxus darabokat, amelyekhez tartozik egy zsámoly, elhúzható függöny, vagy akár egy kisasztal. Ezek a minőségi darabok egészen biztosan hosszú ideig kényelmet biztosítanak majd számunkra. 

Legyünk kreatívak 

A legegyszerűbb darabokat is könnyen feldobhatjuk néhány párnával vagy napernyővel, majd kikapcsolódhatunk az árnyékban. Válasszunk többfunkciós, praktikus darabokat – egy állítható napozóágy például tökéletesen szolgálhat ülő- vagy fekvőalkalmatosságként. Kiegészítőként pedig választhatunk hűtőládaként funkcionáló kisasztalt, így a legnagyobb melegben is pihenhetünk a szabadban!