Melyik magassarkú cipő illik legjobban az alakodhoz?

Milyen magassarkút hordjanak a magas nők, és milyet az alacsonyabbak? Mi illik az erősebb lábakhoz, mi passzol a plus size méretekhez? Egy magassarkú cipő elsöprő nőiességgel ruházza fel viselőjét, de csak akkor, ha megfelelően sikerül modellt választani. Ebben segítünk.

A magassarkú cipő a nőiesség egyik legfontosabb jelképe a divatvilágban. A nők többsége imádja ezeket viselni, a férfiak pedig bolondulnak a magassarkúban tipegő lábakért. És ami szintén nem utolsó szempont: egy jó magassarkú „ránézésre” kilókat faraghat le egy nőről. Cipő és cipő között azonban van különbség, közel sem mindegy, milyen alakhoz milyen kialakítású modellt választasz. Hegyes orrú? Lekerekített? Platformos? Törpesarkú? Nyitott? Vagy inkább zárt? Megnéztünk, kinek milyen kialakítás a legelőnyösebb.

Kerek fenékhez, erős lábakhoz minél magasabb sarok passzol

Ha a formás fenekedhez erősebb, izmosabb lábak társulnak, mindenképpen hegyes orrú magassarkúban gondolkozz. Ami a sarok méretét illeti, ne fogd vissza magad: legyen minél nagyobb, ha a cipő így még kényelmes, komfortos marad a számodra. A magassarkú cipő általános tulajdonsága, hogy nyújtja, vékonyítja a lábakat, ez a már említett alakot tovább formálja, tökéletesíti. Ha a sarokrész az átlagnál nagyobb, még inkább érvényesül ez a hatás, ugyanezt erősíti a hegyes orr is. Ha olyan szerencsés vagy, hogy izgalmas idomokkal áldott meg a sors, vagy ha keményen megdolgoztál ezekért, érdemes ezt minél jobb megközelítéssel megmutatni, erre lesz tökéletes egy merészebb magassarkú. Ez ugyanúgy felvehető a munkába, mint a hétvégi buliba, a hatás mindkét esetben ugyanaz.

Rövidek a lábaid? Nyújtsd meg őket egy cipővel!

Az alacsonyabb nők hatékony „fegyvere” a magassarkú, a rövidebb lábakon nyújt egyet vizuálisan ez a cipő. Ha szeretnél nyerni néhány centit, ugyanaz a helyzet, mint a vastagabb combok esetében: a nagyobb sarokkal ellátott cipők a színüktől vagy mintázatuktól függetlenül meghosszabbítják a lábat, így szabályosabbá teszik az alakodat. Arra nem árt figyelni, hogy a cipő orra ne legyen túl hosszú, mert ez aránytalanná tenné a megjelenést. Ha valaki profi a magassarkú viselésében, és tényleg szeretne különleges hatást kelteni, a rövid lábakhoz kiválóan illeszkedik a tűsarok, amely ráadásul a szexisséget is magában hordozza. Persze ezt csak akkor ajánljuk, ha nem megy a séta rovására a cipő kialakítására – ha a tűsarok kényelmetlen, próbálj fel inkább egy platformos modellt. Ami a színeket illeti, nagy divat most a núd/nude, egy ilyen darab magasságtól függetlenül lapuljon a szekrényedben.

Ha magas vagy, akkor se mondj le a sarokról

Egy magas nő számára sem tabu a magassarkú cipő, igaz, sokszor előnyösebb, ha a törpesarkú megoldások közül választ. Ezek egyrészt általában stabilabbak, másrészt úgy teszik formássá a lábakat, hogy nem növelnek jelentősen a testmagasságon. A törpesarok ugyanolyan elegáns és szexi lehet, nem kell tőle tartani, csak meg kell találni a megfelelő modellt. A legfontosabb, hogy egy nő hordja azt, amiben igazán önmaga lehet. Ha az átlagnál magasabb vagy, ám mégis a magassarkúban érzed magad igazán jól a bőrödben, nem szabad félni egy merészebb választástól sem. Lehet szó nyitott orrúról, esetleg szandálról, a döntés a tiéd! Mindenképp nézz szét a csizmák között is, mielőtt választasz.

Plus size méret? Magassarkút fel!

A plus size méretű hölgyek sokszor óvatosabbak a magassarkú cipőkkel, pedig semmi okuk erre: legyen szó akár szexi, akár elegáns modellről, ugyanolyan gyönyörűen áll majd akkor is, ha az alakod nem tökéletes. A kulcsszó a bátorság: nem kell félni a magassarkútól, ha tetszik egy modell, fel kell próbálni. Fontos az összhatás, hogy kényelmes legyen benne hosszabb távon is sétálni, de ha a dizájnjába beleszeretsz, ne mondj le róla. A nyitott fazonokat elsősorban nyárra ajánljuk alaktól függetlenül, ezek szoknya és nadrág mellé is tökéletesek.