Mi történik olyankor, ha egy elhunyt szerettedről álmodsz?

Az álmok sok esetben fontos dologra hívják fel a figyelmünket, de sokan nem tudják értelmezni. Mindenki álmodik, minden éjjel, de nem mindig emlékszünk arra amit álmodtunk, vagy ha emlékszünk akkor sem tudjuk pontosan azt, hogy mit is jelent.

Minden álmunknak van jelentősége. Vannak olyan pszichológusok akik az élők és az elhunyt rokonaikkal való kapcsolatot vizsgálják, ők arra a következtetésre jutottak, hogy az elhunyt személyek nem hagynak el minket végleg, valamilyen formában kommunikálnak velünk. Ez előfordulhat a nap bármelyik szakában, de legtöbbször álmainkban beszélünk velük.

Amikor az agyunk kölcsönhatásba lép a tudatalattinkkal azok a szeretteink akik már nincsenek köztünk próbálnak kapcsolatba lépni velünk azért, hogy tanácsot adjanak vagy csak azért, hogy közel érezzük őket.

Amikor egy szeretett személyt elveszítünk akkor mindig odafigyelünk az álmaink apró részleteire is. Néhány teória szerint a szeretett személy nem hagy el bennünket végleg, próbálnak kommunikálni velünk. Azok az álmok, amelyekben egy ilyen személy megjelenik, olyanok mint egy üzenet a számunkra. Ha folyamatosan egy olyan személyről álmodunk aki már nincs az élők között, akkor nem kell megijedni, hanem arra kell gondolnunk, hogy ez a személy közel van hozzánk.

Éreztél egyszer is furcsa dolgot egy számodra fontos személy elvesztése után? Egyes emberek azt mesélik, hogy nagyon érdekes dolgok történtek körülöttük, néhány tárgy mozogni kezdett vagy furcsa egybeesések történtek ami azzal magyarázható, hogy ezeknek a dolgoknak a hátterében az a szeretett személy áll, aki nemrég hunyt el. Ha nem is látjuk őt, akkor is mindig mellettünk van, mindig kísér bennünket és vigyáz ránk.