Mini bagettet sütöttem, 2 db áráért egy egész tepsivel készült

A mini bagett az egyik legegyszerűbb kenyér féle, amit könnyen el lehet készíteni. Ha a kenyérsütést nehéznek tartod, vagy eddig nem mertél nekilátni, ezt érdemes kipróbálnod.

A mini bagett tésztája nagyon könnyed, egyszerű dolgozni vele. Amikor megsül, finom és puha, nem szárad ki, még ha marad belőle a következő napra, akkor sem. Készülhet szezámmaggal, de akár anélkül is, ha nem rajongsz érte. Aki szeretne, sajtot is szórhat rá. Nekünk így ízlik a legjobban, mert a szezámmag kellemes pirult íze egyszerűen csodássá teszi.

Elkészítés:

A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be

Jól lehet szeletelni, nem morzsálódik, ezért csomagolni is lehet. Ebből a mennyiségből egy nagy tepsivel lesz. Mi általában mikor nekilátunk a sütésnek, akkor dupla adag tésztát gyúrunk be, két tepsivel sütünk, így 2 – 3 napra van bagettünk. Nem árt neki, ha áll pár napig, ezért szoktuk előre megsütni. Így nem kell minden nap a sütéssel foglalkozni.

Sok receptet kipróbáltuk, de végre megtaláltuk azt ami nekünk megfelelő. Ennek a bagettnek az íze nagyszerű és mivel nincs vele túlságosan sok dolog bárki elkészítheti. Öröm otthon sütni a finomságokat, a konyhát kellemes illat lengi be és már forrón megkóstolhatjuk az elkészült csodákat.