Mi is az a munkavédelmi ruházat?

munkavédelmi ruházat

A munkavédelem területe paragrafusokkal körbehatárolt, meghatározott. Azoknak a ruháknak, amik ebbe a kategóriába sorolhatóak, megannyi feltételnek kell megfelelniük. Tehát jelen esetben a tulajdonságokat a törvények szabják meg. Részben. De természetesen a gyártó is nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a végeredmény ne csak a jogszabályok szempontjából stimmeljen, hanem az egyéni elvárásokhoz is maradéktalanul igazodjon.

A tökéletesség túl van a paragrafusok világán!

A munkavédelmi ruházat nem akkor ideális, ha hozza a törvényileg elvárható szintet. Ugyanis az az alap. Ám az elégedettséghez még néhány paraméter elengedhetetlen. Például a kényelem, a stílusosság és az egyéni kritériumokhoz való, minél teljesebb alkalmazkodás. A munkakörülmények, hogy csak egy példát említsünk, még azonos foglalkozás esetén sem feltétlenül egyeznek meg. Azaz nagyon lényeges a vásárlás előtt tisztázni, hogy mik azok a kihívások, amik munka közben jelentkezhetnek. Ekkor célszerű azokat a forgatókönyveket is elővenni, amik már-már a hihetetlen kategóriába tartoznak, mert olykor tényleg olyan váratlan fejlemények is felkavarhatják az állóvizet, amikre senki sem gondol.

Ha megvan a lista, ami körülbelül lefedi azokat a kihívásokat, amikkel szembe kell nézni nap, mint nap, akkor jöhetnek a méretek. Mert nem meglepő módon ezen a területen a méret nagyon is lényeges. A kényelem záloga is egyben, ha a centiméterek stimmelnek. Mindig érdemes azzal is számolni, hogy a ruházat alá milyen öltözet kerül, gondolunk itt a vastagságra, mert így akár egy kabátból is elkél az egy mérettel nagyobb, ha mondjuk póló, pulóver is meglapul alatta. De ezek már tényleg olyan tényezők, amik kizárólag személyesen határozhatóak meg.

A lábbeli kiválasztásánál nem érdemes megfeledkezni a zokniról?

És ha már a méret témája előkerült, akkor a Puma munkavédelmi cipő kapcsán arról is ildomos pár szót szólni, hogy nem pusztán a lábméret a lényeges, hanem az is, hogy milyen vastagságú a nap, mint nap hordott zokni. Mert ha történetesen egy vaskos pár alkotja a napi ruházat részét, az szintén méretnövelő tényező.