Ne gondolj rossz dolgokra, abba bele is betegedhetsz!

Egy fiatal pszichológus aki egy párizsi kórházban dolgozott úgy döntött, hogy elvégez egy kísérletet.

Azt mondta a betegeknek, hogy minden nap legalább tízszer mondják el gondolatban vagy fennhangon a következő mondatot: “Minden nap egyre jobban érzem magam.” Egy hónap elteltével erről az orvosról beszélt mindenki a kórházban, majd egész Párizsban.

Furcsának tűnik de a betegek 30 nap múlva jobban érezték magukat. Az egészségünk nagymértékben függ a lelki állapotunktól. Ma már senki sem kételkedik abban, hogy a fizikai és a pszichikai egészségünk szoros kapcsolatban van egymással. Az egyik legfontosabb pszichológiai törvény azt mondja, hogy a szerelem vagy szeretet és szimpátia kifejezése szavakkal olyan mint egy energiaital a másik fél számára. Ugyanakkor az utálatos, rossz indulatú szavaknak ellentétes reakciója van. Napjainkban egyre több a lelki problémákból kialakuló panasz, ezért azon legyünk, hogy örüljünk az életnek akármilyen nehéz is!

Az egészségünk és az életünk attól is függ ahogyan gondolkodunk. Amikor jó dolgokra gondolunk, akkor jó dolgok történnek, amikor rossz dolgokra gondolunk, akkor pedig rossz dolgok történnek velünk. Nagyon fontos, hogy ne gondoljunk rosszat senkiről, ne ítéljük el a körülöttünk élő embereket és ne bántsuk meg őket! A legfontosabb dolog pedig, hogy ne vegyük szívre az apró dolgokat, hiszen az egészségünk a legdrágább kincsünk!