A legjobb gyereket a szigorú anyák nevelik. Íme, hogy ez miért is igaz!

A szigorú anyák gyermeke sokkal sikeresebb, állítja a Hangover Cure. Szakértők szerint nehéz elviselni azokat a szülőket, akik állandóan elégedetlenek és azokat, akik ideálissá szeretnék formázni gyermeküket. Ennek ellenére azok a gyermekek, akik ilyen neveltetésben részesültek, gyakran megköszönik ezt az édesanyjuknak.

Erika Rasson, az Essex-i egyetem professzorának kutatása kimutatta, hogy a kemény anyák gyermekei sikeressé válnak.

Ellentétesen is igaz – a sikeres emberek szülei nagyon szigorúak voltak.

A kutatás alapvetően a 2004. és 2010. között elvégzett, több mint 15 000 13-14 év közötti gyermek kérdőíves megkérdezésén alapul.

Erika Rasson közölte:

„Ez a kutatás azt tanulmányozta, hogy milyen a gyermekek viszonya a felsőfokú képzéshez.

A tovább tanulást a gyerekektől főleg a szülök, de főképpen az édesanyák követelik.”

Azoknál a gyerekeknél, akikhez az édesanyák nagy reményekkel álltak, azok sokkal magabiztosabbak és kitartóbbak voltak.

A kutatás eredménye kimutatta, hogy azoknál a lányok, akiknek nagyon határozott volt az édesanyja, 4 %-kal kisebb volt az esélyük arra, hogy idő előtt teherbe essenek.

A gyerekek, akiknek akaratos szülei voltak, nagyobb valószínűséggel végeztek felsőfokú tanulmányokat és kaptak jó állásokat. Ez nem tűnik reálisnak, de a szigorú és követelménytámasztó anyák gyerekei sikeresebbek lesznek.

Rasson elmondta:

„Sok esetben úgy érünk el sikereket, hogy azt tesszük, ami nekünk a legkényelmesebb, még akkor is ha ez ellentétes a szüleink akaratával. Akármennyire is szeretnénk elmenekülni a szüleink tanácsai elől, azok mégis hatással vannak a döntésinkre. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy ez a mi döntésünk.”

A gyerekek többsége a szigorú szülőt ellenségnek tekinti. Néha úgy tűnik a gyereknek, mintha az élete pokoli lenne. De a mikor felnő, akkor meg fogja ezt köszönni az édesanyjának.

Akkor fogja megérteni és értékelni az erőfeszítéseit, ami csupán arra irányult, hogy ő erősebb legyen.

Önnel szigorú volt édesanyja gyermekkorában? Mit gondol Ön erről a kutatásról? Ossza meg véleményét velünk a hozzászólásokban!