Nem köt zokni és nem süt süteményt! Milyen is egy inkorrekt nagymama?

A mai cikkünkben egy hölgy szavait olvashatjátok, az anyósáról aki annyira különbözik a többi nagymamától.

Az anyósom Veronika egyáltalán nem néz ki 55 évesnek, szimpatikus, mosolygós, a szeme is sugárzó, kellemes a hangja és mindig egy modern kalapot hord. Vásárolni is magas sarkú cipőben megy, a stílusa irigylésre méltó.

Az elején elég kényelmetlenül éreztem magam amikor az anyósom megjegyzéseket tett a stílusomra, de idővel rájöttem, hogy neki van igaza. Anyósom mindig mellettünk állt, soha nem veszekedtünk. Ahogy telt az idő ő lett a legközelebbi és a legdrágább személy számunkra.

Amikor megszületett a kislányom Szofi, az anyósom pótolhatatlan lett, mert a szüleim másik városban laknak. A kislányom mindig csodálkozik azon, hogy mennyire másabb az ő nagymamája a többi gyerek nagymamájához képest. Mondjátok már meg nekem miért kell egy középkorú nőnek régi papucsban járni és szotyit rágcsálni a szomszédokkal a ház előtt?

A mi nagymamánk ennek ép az ellenkezője. Amikor a kislányom még kicsi volt, a mi Veronikánk bejelentette, hogy elmegy egy turisztikai centrumba ami a városon kívül van, hogy megtanuljon kajakozni. Mi a férjemmel együtt nagyon meglepődtünk, anyósom soha nem űzte ezt a sportot, de az optimizmusa és a lelkesedése valami hihetetlen volt.

Néhány hónap múlva beiratkozott tánctanfolyamra ahova háromszor egy héten járt. A táncórák után pedig szaunázott és úszott. Azért, hogy ne töltse az időt azzal, hogy autóbuszra és villamosra várjon megszerezte a jogosítványt is magának. A férjem meg van lepődve, hogy az édesanyja milyen jól vezet és mindig betartja a közlekedési szabályokat.

Amikor a kislányom 6 éves lett Veronika elvitte egy kirándulásra, ahol sátorban aludtak és tábori énekeket hallgattak. A lányom nagyon boldogan mesélt amikor hazajöttek, mi meg a férjemmel 2 éjszakát nem aludtunk amíg nem voltak itthon.

Ma már van egy harmadik laptoppunk is, a kislányom megtanította Veronikát arra, hogyan kell használni. Egy alkalommal amikor a kislányom barátnője nálunk volt, mesélt a nagymamájáról és arról, hogy a nagymamája zoknikat köt és pitét süt nekik.

Ekkor megkérdeztem a kislányomtól:

– Szofi szeretnéd, ha a te nagymamád is olyan lenne mint a barátnőd nagymamája?
– Nem, válaszolta ő nevetve, nem szeretném. Ilyen nagymamám csak nekem van! Anya tudod mit mondott a nagymama tegnap? Azt, hogy vegyünk két pár görkorcsolyát, egyet nekem és egyet neki. Mit gondolsz anya meg tudunk tanulni görkorcsolyázni?
– Azt nem tudom, hogy te megtanulod-e, de a nagymama biztosan.
Hát ilyen az a nagymama aki teljesen más mint a többi korabeli társa.