Nem vagy kövér! A gyomrod van felfújódva, így szüntetheted meg!

Nem vagy kövér! A gyomrod van felfújódva, így szüntetheted meg!

Semmi vonzó nincs egy felpuffadt hasban, ami leginkább egy mindent szétpukkanó luftballonra hasonlít. A kellemetlenségeket okozó gázokról már ne is beszéljünk. A felfúvódás nehézfémek fogyasztása után gyakori, de néhány embernél ez a mindennapok megszokott része.

1. Elégtelen vízfogyasztás

A dehidratáció számtalan egészségi problémát okoz. A túl sok kávé és alkohol tovább fokozhatja a problémát. Mikor volt utoljára, hogy megittál napi 6-8 pohár vizet…? Amikor a szervezet vízért kiált, a szövetekből vonja el a folyadékot, ennek következtében is kialakulhat a puffadás. Próbáljunk tehát több vizet inni!

2. Székrekedés

Meglehetősen kellemetlen probléma, mely azt jelzi, hogy a szervezetnek több rostra van szüksége. A gázok, melyek a széklet mögött megrekednek, puffadáshoz vezetnek. Fokozatosan szoktassuk hozzá szervezetünket a rostban gazdag élelmiszerekhez. Együnk teljes kiőrlésű kenyeret és tartózkodjunk a fehér kenyértől. Fogyasszunk minél több turmixot és bogyós gyümölcsöt.

3. Krónikus stressz

Hiszed vagy sem, a puffadást stressz is okozhatja. Amikor stressz alatt vagyunk, az emésztőrendszerünk működése felborul. A puffadás kialakulhat gyomorfájdalom és székrekedés miatt is. Próbáljuk meg elengedni a negatív gondolatokat és átlendülni a nehézségeken!

4. Túl gyors evés

A csak részben megrágott ételt szervezetünk lassan emészti meg, így felpuffadunk. Harapjunk kisebbet és rágjunk alaposan!

5. Szénhidrátok

A túl sok szénhidrát is okozhat puffadást. Fogyasszunk alacsony szénhidrát tartalmú ételeket, fogjuk vissza a cukor és az alkohol fogyasztását. Étrendünkben szerepeljen több gyümölcs és még több zöldség!