Nincs szükséged kertészre ahhoz, hogy csodás legyen a kerted! Megmutatjuk a leggyönyörűbb növényeket!

Nyáron képtelenség úgy elsétálni egy kivirágzott növény mellett, hogy ne csodálnánk meg. Aki kertes házban él az szereti, ha szebbnél – szebb és illatos növényekkel van beültetve a kertje.

A dekoratív cserjék is igazi kincsei lehetnek az udvarnak és a kertnek. Ma szeretnénk bemutatni nektek 10 olyan növényt, amelyek nem csak szépek, hanem jól is érzik magukat a mi éghajlatunkon.

1.  Lonc

Egyes kertészek ezt a cserjét élő kerítésként használják, mert gyönyörű és nem igényel túl sok gondoskodást.

2. Hortenzia

Ez a növény mindenkit elkápráztat a formájával és a színeivel. A hortenzia júliustól – szeptemberig virágzik, csodásan mutat az udvaron.

3. Aranyfa

Nagyon elterjedt Európában és úgy tartják, hogy a tavasz hírnöke. A virágai aranysárgák, márciustól – áprilisig virágzik, ezután megjelennek rajta az ovális levelek. Gyönyörű látvány a kertben.

4. Kányabangita

Ez a fajta növény gyönyörű és a nyár folyamán mindenkit elkápráztat a virágaival.

5. Havasszépe

Ennek a cserjének a virágai gyönyörűek, de elég nehezen virágzik. Szereti az árnyékot és a nedvességet, de a fagyot nem bírja. Általában tűlevelű fák mellé ültetik, a virágai gyönyörű élénk színűek.

6. Egynyári fátyolvirág

Ennek a cserjének tekervényesek az ágai és imponáló a koronája, egyike a legszebb cserjéknek. Több fajtája van így mindenki kiválaszthatja, amelyik az ő kertjébe illik.

7. Jezsámen

A legelterjedtebb növények egyike, az illata nagyon kellemes és erős, nyár elején és közepén virágzik.

8. Orgona

Az orgona szinte mindenkit meghódít a szép és illatos virágaival.A gyerekek szeretik meglepni az édesanyjukat egy – egy orgona ággal.

9. Futórózsa

A futórózsa májusban ontja a virágokat, amelyek fehér, rózsaszín, piros és lila színben pompázhatnak.

Ha van kertetek ültessetek ti is ilyen csodálatos növényeket, hogy gyönyörködhessetek bennük.