Nyári forróság: csütörtökön akár 34-35 fok is lehet!

Helyenként zivatarra és felhőszakadásra is számíthatunk

A  jövő hét csütörtökig folytatódik az igazi nyári idő, sőt tovább erősödik a nappali felmelegedés, igazi kánikula várható. Lehűlés csak péntek reggelre várható.

Hétfőn elsősorban Dunától keletre lehet felhősebb az ég, számítani lehet egy-egy helyen felhőszakadásra, záporra, zivatarra. Dunántúlon viszont naposabb idő ígérkezik. A legmagasabb hőmérsékletek már megközelíthetik a 26-28 fokot (hajnalra 17-19 fok közé hűl a levegő). A minimum-hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Kedden derült, napos, csapadékmentes időre számíthatunka hosszabb napos időszakok között az Északi-középhegységben és a Duna vonalában megnövekedhet a gomolyfelhőzet, zápor, zivatar azonban csak elszórtan fordulhatnak elő. Az északkeleti szél megélénkül. A délutáni órákra erősödik a nappali felmelegedés, 26-29 fok közé melegszik a levegő. A hajnali órák hőmérséklete 18-20 fok között alakul.

Gyors és egészséges vacsora 10 perc alatt! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom cukkini recept

Szerdán is napos lesz az idő, csapadék nem valószínű. legfeljebb egy-egy zápor lehet. Az enyhe hajnalokat követően a maximumhőmérséklet 28-33 fok között valószínű. A minimumhőmérséklet 14-20.

Csütörtökön a sok napsütés mellett csak néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A legmagasabb hőmérséklet 32-35 fok között alakulhat. A változó irányú szél mérsékelt marad. Késő délután, este kialakulhatnak zivatargócok is.

Pénteken végre fellélegezhetünk majd, mert egy újabb hidegfront éri el országunkat, és az véget vethet a kánikulának.