Mindannyian egyetértünk abban, hogy az ősz hajszálak nagyon idegesítőek, főleg, ha az ember még fiatal. Az őszülés akkor következik be, mikor lecsökken a melanin termelődés a hajhagymákban. Időnként azok a kemikáliák, amik beszívódnak a hajba, még tovább rontják a helyzetet. Hogy orvosoljuk ezt a problémát, természetes módszerek is rendelkezésünkre állnak.

Hagyma

Nemcsak főzéshez ideális, de az egyik legjobb megoldás őszülés ellen. Hámozd meg és aprítsd fel a hagymát, masszírozd be a pépet a fejbőrödbe és a hajadba, majd hagyd fenn 30 percig. Miután leöblítetted, alaposan moss hajat, hogy elűzd a hagyma erős illatát. Naponta végezd el ezt a kezelést legalább egy hétig, hogy eredményes legyen.

Citromlé és egres

Az egres kevésbé ismert gyümölcs, de őszülés ellen érdemes bevetned. Hogy a legjobban hasson, porítsd az egrest. Citromlével elkeverve bedörzsölheted vele a fejbőrödet és a hajadat.

Kókuszolaj és citromlé

Ezzel a keverékkel szürkéből feketére változtathatod a hajszínedet. Alkalmazd a kezelést addig, míg el nem éred a kívánt eredményt. Másik előnye, hogy a haj egészségét is helyreállítodhatod ezzel a módszerrel.

Sárgarépalé

A sárgarépalevet nem kell a hajadra kenni, elég, ha megiszod. Bizonyított, hogy mennyire áldásos a haj számára.

Fekete tea

A sötét hajúak számára a melanin és keratin szintet növelő fekete tea tökéletes természetes hajfesték. A legjobb hatás érdekében naponta moss vele hajat.

Szezámmag

Masszírozz szezámmagokat a hajadba három naponta, hogy felgyorsítsd a fejbőrben a keratin és a melanin termelődést.

Mit főzzek holnap? Recept ötletek tőletek »»»

Hozzászólások, vélemények:Még több hasonló cikk: