Olasz tortamáz krém! A cukrászok ezzel díszítik a tortákat és a süteményeket!

Ma egy olyan főtt krém receptjét mutatjuk be nektek, amely tojásfehérjéből készül, egyszerű elkészíteni, nagyon krémes és édes, olyan alapanyagokból készül amelyek mindig megtalálhatóak a konyhában. Ez a krém nem csepeg, jól tartja a formáját, ezért bármilyen torta díszítéséhez használhatjuk, lássuk a receptet.

Hozzávalók:

  • 132 g tojásfehérje (4 tojás),
  • 1 csipetnyi só,
  • 1 kiskanál citromlé,
  • vanília.

Hozzávalók a sziruphoz:

  • 330 g cukor (a cukor tömege 2,5-szer több kell legyen mint a tojások tömege),
  • 100 ml víz (ha több vizet használunk a megadott mennyiségnél a szirup hosszabb ideig fog főni).

Elkészítés:

A szirupot készítjük el. Tegyük a cukrot és a vizet egy lábasba és tegyük fel főni, amikor felfőtt, alacsony lángon még főzzük 35 percig, közben kavargassuk. Végezzük el a golyó tesztet (tegyünk egy keveset a szirupból hideg vízbe és ha tudunk a szirupból golyót formálni akkor kész van). A cukorból készült szirup hőmérséklete el kell érje a 120 fokot. Ameddig a szirup fő verjük fel a tojásfehérjét a sóval, amíg kemény habot kapunk, majd tegyük bele a vaníliát és a citromlevet. A legjobb megoldás, ha konyhai robotgéppel dolgozunk. A langyosra hűlt szirupot, lassan öntsük a tojásfehérjéből felvert habba és a robotgéppel folyamatosan kavargassuk. Amikor az egész szirupot hozzáöntöttük, állítsuk a robotgépet a maximum erősségre és addig kavarjuk a hozzávalókat ameddig egy habos krémet kapunk.

Megjegyzés: A szirup főzési ideje a tűzhely lángjának az erősségétől és az edény nagyságától és vastagságától függ. Ha közepes erősségű robotgépet használunk, akkor a tojásfehérjét már akkor el kell kezdenünk felverni amikor a szirup elkezd főni.