Retinol a ráncok, szarkalábak ellen

A retinol egy igazán hatásos szernek bizonyul a ráncok, szarkalábak ellen vívott harcban. A bőrgyógyászok, kozmetikusok körében régóta az egyik legeredményesebb anti-aging összetevőként ismert. Ez a magyarázata annak, hogy szinte majdnem mindegyik ránctalanító készítményben megtalálható. Szérum formájában persze még hatásosabb, hiszen ez esetben sokkal nagyobb dózisban vihető fel az arcbőrre.

Mi a retinol?

A retinol tulajdonképpen az A-vitamin szinonimája. Amit feltétlenül tudni érdemes erről a hatóanyagról, hogy bejutva a bőr mélyebb rétegeibe, pozitív változásokat idéz elő. Például több kollagéntermelésre ösztönzi a sejteket. Ha a hatásait tekintve átfogóan kellene véleményezni, akkor azt mondhatnánk róla, hogy fokozza a bőrszövetek sejtreprodukciós képességét, és ennek eredményeképpen megújítja azokat.

Ha ránctalanítás, akkor retinol

Bármilyen formában is kerül szóba a ránctalanítás – akár megelőzés, akár kezelés – a retinol egy szupersztár hatóanyag hozzá. Kortól, illetve bőrtípustól függetlenül alkalmazható, a terméken feltüntetett módon és mennyiségben. Érzékeny arcbőr esetén érdemes lassacskán bevezetni az arcápolási rutinba, de aztán akár minden nap is alkalmazható.

Ismerje meg a kubeba illóolajat!

Mit lehet tenni még a ráncok, szarkalábak eltüntetése érdekében? Nos, a nyugodt életmód csodákat tud művelni. Persze nem mindig tudjuk elkerülni, hogy a magánéletünkben vagy a munkahelyünkön stressz érjen minket, de a minőségi pihenéssel sokat tehetünk a testi-lelki egészségünkért. Ha egy kis nyugtató sziesztára vágyik, akkor ebben a kubeba illóolaj is a segítségére lehet. Sokan a nyugalom olajaként tartják számon. Ezt az elnevezést kétségkívül azzal érdemelte ki, hogy az édes, fűszeres, gyümölcsös illata révén nyugtat, felfrissít és harmóniát teremt.

A kubeba olaj használata

A kubeba illóolajat többféleképpen is lehet alkalmazni. De bármilyen módszert is választunk, minden esetben számíthatunk arra, hogy jótékony hatásait kellőképpen át fogjuk érezni. Pár cseppet mandulaolajba keverve kitűnő testápoló készíthető belőle. Ez esetben érdemes gyengéden belemasszírozni a bőrünkbe, főleg a vállunknál, a nyakunknál és a karjainknál, ahol jobban érezzük az illatát.

Egy másik lehetséges felhasználási módja, hogy nem magunkra kenjük, hanem párologtatóba teszünk belőle pár cseppet. Mindezek mellett pedig, a fürdővizünkbe is csepegtethetjük, amely esetben igazán nyugtató aromafürdőzésben lehet részünk. Ha pedig még ezek után is marad belőle, akkor desztillált vízbe keverve áttörölhetjük vele a pattanásos bőrünket, ugyanis a gyulladt bőr megnyugtatására is kiváló.