Senki nem értette, miért gyűjti az újságokat, amikor meglátták mit készített belőlük, nem hittek a szemüknek!

Sokan gyűjtjük a napilapokat, vagy a magazinokat, néha éveken át, pedig ezeket már nem használjuk semmire. Ez a hölgy úgy gondolta, ha már ennyi újságot összegyűjtött, miért ne készíthetne belőlük káprázatos dolgokat? Nem is gondolnád, mi mindenre használhatod a régi újságokat! Ma megmutatjuk, mennyi káprázatos és eközben hasznos dolgot készíthetsz egyszerű újságpapírból. Miután meglátod ezeket a tippeket, biztosan te is félre fogod tenni a napilapokat.

A Ketkes.com szerkesztősége megmutatja, mi mindent készíthetsz régi újságokból

Kosárka régi újságokból

Mire lesz szükséged:

  • újságokra
  • ragasztóra
  • ollóra
  • szívószálra, vagy pálcikára
  • kartonpapírra
  • csipeszekre

1. Mielőtt nekikezdenénk a munkának, az újságokat nyissuk ki és vágjuk ketté. Fogj egy szívószálat és tekerd rá az egyik újságpapírt, jó szorosan, hogy henger formájú legyen. Ilyen hengereket kell készíteni az újságokból, mert ezeket fogod felhasználni. Miután feltekerted a papírt, húzd ki belőle a szívószálat.

2. A hengereket papírragasztóval rögzítsd, hogy tartósak legyenek. Két méretű hengerre lesz szükséged, a vékonyabbik 0,5 cm, a vastagabbik 0,7 cm átmérőjű legyen.

3. Vágj ki két egyforma méretű kockát egy kartonpapírból. Ragaszd rá az egyikre a szélesebb átmérőjű papírhengereket, ahogyan a képen látod. Majd a másik kockát ragaszd rá az előzőre és csipeszekkel rögzítsd.

4. Ahhoz, hogy könnyebb legyen a kosár megformázása, használj egy kartondobozt. Fond körbe a kartondobozt, ahogyan a képen látod.

5. Mikor a széles átmérőjű hengerekből elkészítetted a kosár keretét, a kisebb átmérőjű hengereket fűzd be a keretbe, ahogyan a képen láthatod.

6. Amikor elérted a kívánt méretet, zárd le a fonást és vedd le a kosarat a kartondobozról.

7. Igazítsd el szépen a kosár széleit.

8. A kilógó hengereket vágd le.

Hihetetlen, de ilyen káprázatos kosarakat készíthetsz egyszerű újságpapírból!

Tányérokat is készíthetsz régi újságokból, amelyek a lakás díszei lehetnek.

A kosarakat és más papírból készített dolgokat, egyszerűen lefestheted, díszítheted szalagokkal, virágokkal, tetszés szerint bármi mással. Ha ezt a technikát elsajátítod, szinte bármekkora méretű kosarat elkészíthetsz. Ezzel a technikával különleges tárgyakat alkothatsz és mindössze néhány papírra, meg egy kis kreativitásra és munkára lesz szükséged.

Hihetetlen, mi minden készíthető újságokból, ugye? Ha neked is elnyerte a tetszésed, mutasd meg az ismerőseidnek is.