Sertészsírral a köhögés ellen! Nagymamáink ősi tippje!

Jól ismert a régi mondás: fűben, fában az orvosság! Az is tény, hogy az elmúlt korok bölcsei még gyakorlatilag szó szerint értelmezték ezen igen találó megfogalmazást, s gyakorta nem véletlenül! Lássuk hát a lassan feledésbe merülő népi praktikát, hogy szabadulhatunk meg az olykor igen fájó köhögéstől!

Sertészsír köhögés ellen

Ha valakit nagyon gyötör a köhögés, hogy már jóformán aludni sem tud miatta, van egy elsőre kissé visszatetszőnek hangzó, ám mégis áldásos népi rafinéria ellene. Kenjünk egy jó adag sertészsírt a mellkasunkra, s meglátjuk, a köhögés egykettőre megszűnik.

Egy másik forrás ugyanígy szól a népi praktikáról: „Régi-régi praktika, hogy a köhögő gyermek mellkasát disznózsírral kenik be, körbetekerik langyos vizes ruhával, majd még egy száraz ruhával. Ilyenkor vízvisszatartás történik, a zsír nem engedi a bőrfelületről párologni a vizet a testből, ezáltal a hörgőkből könnyebben távozik a váladék. Ez a módszer azért nagyon jó, mert a zsír biztosan nem allergizál, ellentétben az illóolajokat tartalmazó szerekkel. Az egészen kicsi, néhány hónapos gyerekeket egyébként sem szabad illóolajoknak kitenni, pontosan azért, mert allergizálhatnak.”

Természetesen mi is kipróbáltuk e népi praktikát. Abszolút hatásos, így mindenkinek ajánljuk. Már csak azért is, mert a vöröshagymatea ugyan szintén hamar mentesít a tünetek alól, azonban nem biztos, hogy ezáltal már meg is gyógyultunk. Sajnos előfordul, hogy néhány héten belül visszaesünk, elég csak például egy nehéz, munkával teli hét, és már itt is újból a betegség. A zsíros pakolás viszont hamar megszünteti a gócpontot a mellkasban, ezért mindkét „gyógymódot” ajánljuk, egymással párhuzamosan.

Mindezek mellett javasolt még a C vitamin „drasztikus” emelése is, hisz a szervezet csak akkor tud a leghatékonyabban védekezni, ha ezen vitamin kellő mennyiségben áll rendelkezésre. Egy szervezet sem ugyanolyan, mint a másik, így mindenkinek saját magának kell kikísérleteznie, mi az a mennyiség, mellyel hatékonyan gyógyul.

Forrás: www.jovonk.info