Sokan nem tudnak mit kezdeni a megmaradt, krumplipürével 😋 ki ne dobd!!

Sziasztok!! Mindig látom hogy sokan nem tudnak mit kezdeni a megmaradt, krumplipüréből vagy tört krumpliból 😋ki ne dobd!! 🙈 itt egy jó ötlet az a neve cigány bokolyi kis fokhagyma is mehet bele aki szereti 😋!!

Gyerekoromban sokkat ettük olcsó volt és laktató , akár lekvárral is fogyasztható, vagy úgy mind a lángos sajtos tejfölösen 😋 hogy ezt írom!!!

Recept

  • 400g püré, vagy tört burgonya!
  • 500g liszt,
  • fél csomag sütőpor,
  • 2 evőkanál házi zsír, sót azt nem mértem ízlés szerint kell adagolni hozzá,
  • disznózsír, vagy kolbászzsír, akár libazsír!

Lehet a lisztből kicsit kelleni fog még bele, egy puha tésztát kell kapjunk, mikor kinyújtodtad, másfél centire kell nyújtani vagy ahogy szeretnéd 🙂 pohárral is ki lehet szaggatni, vagy elvágod őket egy éles késsel😉😋ahogy te szeretnéd és süssük zsírban 😉🙂 ha frissen készítjük a krumplit teljesen kihűtjük, és utána gyúrjuk.

Gabriella Kolompár konyhájából!

Mónika Kiszt
Ma nálunk is hasonló készült

Ildikó Santhane Gabriella,
ez nagyon finom. Én is készítem. Én úgy is szoktam, hogy nagyobb pogácsa szaggatóval szaggatom. egyik felébe lekvár, azután ráhajtom a másik felét. de lehet ha van pizzás krémed, vagy bármi sósan, s úgy sütöd ki. Porcukrot, sósra nem – hintesz rá, s Isteni.

Kovács Ilona Maradék
Krumplipürébe tojás,liszt, oválisra lapítom kézzel, megtöltöm, legutóbb sajt és virsli került bele, csak a maradékokat haSználom tölteléknek Is.pl pörkölt, sült husi, felvágott, hagyma, kukorica, sajt mindig. Összenyomogatom újbeggyel, zsiradékon kisütöm.