Sütőben sült fánkot készítettem, sokkal finomabb, ebből egy fél tepsivel meg lehet enni

A fánk a család egyik kedvenc édessége, de az olajban sült változata nagyon megterhelő, csak frissen és forrón szeretjük és akkor is csak 1 – 2 darabot tudunk megenni belőle. Azonban így nagyon finom és könnyed, nálunk nagy kedvenc lett.

A videóban megtekintheted, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be hozzá

A recept egyáltalán nem bonyolult, ha szereted a fánkot, ezt érdemes elkészítened. Nálunk egy ideje nem is készült olajban sült változat, mert a család jobban szereti így sütve. Egyszerűen el lehet készíteni, ha még nem sütöttél fánkot, akkor sem kell attól tartanod, hogy nem fog sikerülni. Bármilyen lekvár jó hozzá, de nem árt, ha keményebb lekvárt használsz, vagy akár sütésállót is.

Nálunk nagy kedvenc a baracklekváros, de a meggy és szilvalekváros változatot is szereti a család, kóstoltuk már málnalekvárral úgy is finom és most a cseresznyelekvár következik majd. Az a jó ebben a receptben, hogy nem csak frissen finom, másnap is nagyon jó az állaga, ha marad belőle. Nem szárad ki, nem változik az íze. Fogyasztható hidegen, de akár be is lehet mikrózni, aki a fánkot csak forrón szereti.

A sütőben sült fánk elkészítéséhez nem kell egy csomó olajat elhasználni, ráadásul még a konyhában is kellemes idő lesz, mire a sütőben megsütjük ezt a csodás édességet. Ha szeretnél egy kis fánkot sütni a családnak, ez a recept biztosan elnyeri a tetszésed, nincs vele sok munka, de mégis nagyon finom. A videó leírásában a hozzávalók listáját is megtalálod, de ha bekapcsolod a feliratokat, ott is olvashatod.