Szeptember 5.: Viktor napja; lássuk, kire illik ez a név!

Szeptember 5-én minden Viktor nevű ember a névnapját ünnepli.

A Viktor latin eredetű név lefordítva azt jelenti: „győztes”. Az ókori Rómában ezt a címet a kiváló parancsnokok kapták.

A Viktorok magabiztos és meglehetősen kiegyensúlyozott emberek. Ezenkívül általában képesek együttérzésre, és különösen kedvező, ha ez esetükben együtt jár az elszántsággal is.

A Viktornak legfőképpen kiegyensúlyozott akarata és jó természete van, ami számos barátságot jelent neki és megnyitja az ajtót az élet sikereihez.

Ezenkívül ez a név felébresztheti az ember képzeletét, a Viktorokban itt is megmutatkozik a velük járó kiegyensúlyozottság. Megemlítendő továbbá, hogy valószínűleg a kreativitás iránti hajlandóságuk és az irodalom iránti szeretetük valamilyen pragmatizmussal kombinálódik. Ez leggyakrabban az utazási vágyhoz és a helyváltoztatáshoz vezet.

Általában a Viktorok kiváló elemzői képességekkel rendelkeznek, és magas végezettséget szereznek, de még ha ez nem is sikerül, akkor is meglehetősen olvasottak és a kiváló memóriájuk lehetővé teszik számukra, hogy könnyen kompenzálják ezt a hiányt. A Viktorokat még a legrosszabb helyzetek adta körülmények között is intelligensnek tartják.

A legtöbb kiegyensúlyozott emberhez hasonlóan a Viktorok képesek reálisan megítélni az emberek humorérzékét. Meglehetősen társaságkedvelő emberek, kissé romantikus jellemek, szeretnek a kalandokról beszélni. Amikor a beszéd az üzletről vagy terveket érinti, óvatossá és körültekintővé válnak.

A Viktorok keményen harcolnak az igazságosságért. A rokonok vagy a barátok becstelen cselekedetei hosszú távon leírják őket a Viktorok lelkiismeretében, és ezentúl igencsak óvatosan közelítenek ezekhez az emberekhez.

A házassággal kapcsolatban elmondható, hogy a Viktorok olyan szükséges tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a türelem, az alaposság, a körültekintés, továbbá a gondos és monoton munka elvégzésére való képesség. Bármilyen otthoni munkát képesek elvégezni, a csap megszerelésétől az edények elmosogatásáig.

Általában véve ennek a névnek az energiája meglehetősen kedvező, és nagyon sokféle területen alkalmazható, különösen azokon, amelyek nem kapcsolhatóak az elvont igazságok és filozófiai fogalmak kereséséhez. Meg kell jegyezni, hogy materialista korunkban nagyon széles lehetőségek kínálkoznak a Viktorok számára, szinte bármilyen szakmában, legyen szó a tudományról, valamilyen műszaki szakterületről vagy akár irodalomról.

A Viktorok színe a sárga, a talizmánkövük a karneol, a bolygójuk az Uránusz.

Gratulálunk az összes Viktornak!