Szilveszteri koncert jegyet mindenkinek! Az év utolsó élőzenés programjai

szilveszteri koncert
szilveszteri koncert

Szilveszter este mindenki valami különleges élményre vágyik. Van, aki szabadtéri programot tervez, mások bulizni mennek, és vannak, akik ilyenkor is elkötelezett hívei maradnak a kulturált szórakozásnak. Azoknak, akik élőzenés eseményt keresnek, van egy jó hírünk: bőven lesz mindenféle szilveszteri koncert budapesten és vidéken egyaránt!

A Bécsi Filharmonikusok hagyományos újévi koncertjéről talán az is hallott már, aki nem különösen nagy komolyzene rajongó, ám a klasszikusok kedvelőinek biztosan bakancslistás program. Persze nem kell olyan messzire szaladni minőségi komolyzenéért, hiszen hazánkban is számos helyen kerülnek megrendezésre koncertek a műfaj ma élő nagyjainak előadásában.

Romantikus élőzenés vacsora, nem csak pároknak!

Akinek a szilveszteri vacsora Budapest szívében egyet jelent a tökéletesen romantikus időtöltéssel, az biztosan örülni fog, ha olyan helyet választ, ahol élőzene kíséretében fogyaszthatja el a szilveszteri menüt. Azonban egy zenés vacsora szilveszter este nem csak pároknak okoz felejthetetlen élményt: kisebb baráti társasággal vagy akár szűk családi körben is kitűnő program!

A könnyen emészthető kultúrát keresőknek

Persze nem csak egy vonósnégyes vagy egy kamarazenekar okozhat kulturális feltöltődést, hiszen könnyen lehet, hogy szilveszter este inkább valami könnyebben emészthetőre vágyunk. Szerencsére a könnyűzenei szcéna képviselői sem lustálkodnak az év utolsó napján, így könnyen lehet, hogy kedvenc hazai zenekarunk dallamaira táncolhatjuk át magunkat az újévbe egy szilveszteri koncert keretein belül.

Hogyan készül a tökéletes szalagos fánk? Kattints ide és nézd meg ezt a videóban, eláruljuk a titkát!

Jazz virtuózok, nem csak vájt fülűeknek!

Mindenki tudja, hogy ahhoz, hogy valaki jazz-t tudjon játszani, rendkívül komoly szakmai tudásra van szüksége. Talán pont ezért sokak fejében össze is mosódik a műfaj a sznobériával, holott ez korántsem sajátja. Rengeteg olyan kis klub és kocsma található a fővárosban (és már egyre több vidéki városban is), ahol rendszeresen hallgathatunk jazz koncerteket. Nincs ez másképp szilveszterkor sem!

Sikkes gálavacsora, mert néha kell egy kis felhajtás!

A szilveszteri gálavacsora maga az ünneplés csimborasszója! Teljesen érthető, hogy ezen a különleges napon arra vágyunk, hogy valami nem mindennapi élményben legyen részünk. Ilyenkor szívesen halmozzuk az élvezeteket, hiszen hosszú az este: vacsora, élőzenés műsor és tánc kényelmesen megférnek egymás mellett.