A szomszédasszony három gödröt ásott a kertben. El nem tudtam képzelni, mit csinálhat, amíg meg nem láttam a végeredményt…

Gyakorlatilag minden kerttulajdonos fejében megfordul, hogy milyen jó lenne a kertbe egy saját kis tavacska. Sokan azonban a terület szemrevételezése után elállnak ettől a tervüktől. Pedig nincs igazuk! Kis kerti oázist saját kezűleg létesíteni nem is olyan nehéz, mint azt elsőre gondolnánk. És ami a legfontosabb: mindez független a területtől, a talajtól. Úgy tűnik, ez az ihlet forrása!

A Ketkes.com szerkesztősége megosztja most kedves olvasóival az alábbi ötletet, mellyel kertünket teljesen átalakíthatjuk. Amire szükséged van az mindössze pár régi autógumi és egy kevés türelem.

Gyors és egészséges vacsora 10 perc alatt! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom cukkini recept

Hogyan készíthetünk kerti tavacskát a saját kezeinkkel?

1. Először is szerezzünk néhány régi autógumit, lehetőleg különböző méretűeket. Jelen esetben háromra lesz szükségünk, de szabadon lehet kísérletezni a tavacskák számával. A legfontosabb, hogy a technológiát megismerd!

2. A kiválasztott helyen áss ki gödröket a gumiabroncsoknak. A gödrök átmérőjének meg kell egyeznie a gumiabroncsok méretével. A gödrök aljába tegyél vastag rétegben homokot.

3. Az elkészített gödörbe tedd bele az abroncsokat. Hogy a jövendőbeli tavacska partja egyenes legyen, az abroncs beállításához használjunk vízmértéket.

4. A gumiabroncs felső karimáját vágjuk le fűrészgép segítségével.

5. Ügyeljünk arra, hogy a gumi szélei egyenesek legyenek.

6. A leendő tavacska belsejét béleljük ki. Erre a célra használhatunk polietilén fóliát, de mi azt ajánljuk, hogy vegyünk inkább speciális, vízzáró anyagot. A fólia, partra kilógó szélét rögzítsük nagy kövekkel.

7. A tó partját díszíthetjük kövekkel, illetve egyéb anyagokkal is, ízlésünknek megfelelően. A tó körül érdemes ültetni fűféléket, pozsgásokat. Nagyon szépen néz majd ki!

8. Miután a tó partjának munkálataival elkészültünk, töltsük fel a tavacskákat vízzel.

9. Készen is vannak a mi kis kerti oázisaink! Kertünk igazi ékkövei!

Sokszor az első látásra teljesen felesleges dolgokból igazi csodákat hozhatunk létre. A saját két kezünkkel készített kerti tavacskák egészen biztosan jobbá teszik nem csak a mi, hanem vendégeink hangulatát is. Igazi relaxációs helyekké varázsolják környezetüket. Szánj megfelelő időt és energiát a megvalósítására, és akkor téged is egy ilyen gyönyörűség tesz majd boldogabbá.

Tetszett ez az ötlet? Ne feledd el megosztani a közösségi oldalakon barátaiddal, ismerőseiddel!