A szomszédasszony három gödröt ásott a kertben. El nem tudtam képzelni, mit csinálhat, amíg meg nem láttam a végeredményt…

Gyakorlatilag minden kerttulajdonos fejében megfordul, hogy milyen jó lenne a kertbe egy saját kis tavacska. Sokan azonban a terület szemrevételezése után elállnak ettől a tervüktől. Pedig nincs igazuk! Kis kerti oázist saját kezűleg létesíteni nem is olyan nehéz, mint azt elsőre gondolnánk. És ami a legfontosabb: mindez független a területtől, a talajtól. Úgy tűnik, ez az ihlet forrása!

A Ketkes.com szerkesztősége megosztja most kedves olvasóival az alábbi ötletet, mellyel kertünket teljesen átalakíthatjuk. Amire szükséged van az mindössze pár régi autógumi és egy kevés türelem.

Hogyan készíthetünk kerti tavacskát a saját kezeinkkel?

1. Először is szerezzünk néhány régi autógumit, lehetőleg különböző méretűeket. Jelen esetben háromra lesz szükségünk, de szabadon lehet kísérletezni a tavacskák számával. A legfontosabb, hogy a technológiát megismerd!

2. A kiválasztott helyen áss ki gödröket a gumiabroncsoknak. A gödrök átmérőjének meg kell egyeznie a gumiabroncsok méretével. A gödrök aljába tegyél vastag rétegben homokot.

3. Az elkészített gödörbe tedd bele az abroncsokat. Hogy a jövendőbeli tavacska partja egyenes legyen, az abroncs beállításához használjunk vízmértéket.

4. A gumiabroncs felső karimáját vágjuk le fűrészgép segítségével.

5. Ügyeljünk arra, hogy a gumi szélei egyenesek legyenek.

6. A leendő tavacska belsejét béleljük ki. Erre a célra használhatunk polietilén fóliát, de mi azt ajánljuk, hogy vegyünk inkább speciális, vízzáró anyagot. A fólia, partra kilógó szélét rögzítsük nagy kövekkel.

7. A tó partját díszíthetjük kövekkel, illetve egyéb anyagokkal is, ízlésünknek megfelelően. A tó körül érdemes ültetni fűféléket, pozsgásokat. Nagyon szépen néz majd ki!

8. Miután a tó partjának munkálataival elkészültünk, töltsük fel a tavacskákat vízzel.

9. Készen is vannak a mi kis kerti oázisaink! Kertünk igazi ékkövei!

Sokszor az első látásra teljesen felesleges dolgokból igazi csodákat hozhatunk létre. A saját két kezünkkel készített kerti tavacskák egészen biztosan jobbá teszik nem csak a mi, hanem vendégeink hangulatát is. Igazi relaxációs helyekké varázsolják környezetüket. Szánj megfelelő időt és energiát a megvalósítására, és akkor téged is egy ilyen gyönyörűség tesz majd boldogabbá.

Tetszett ez az ötlet? Ne feledd el megosztani a közösségi oldalakon barátaiddal, ismerőseiddel!