Tíz pazar film a női titkokról, melyeket mindenképpen érdemes egyedül megnézned

Meglátod, ezek a filmek sok dolgot teljesen más megvilágításba helyeznek. Ezt személyes tapasztalat alapján állíthatom.

Minden nőnek megvannak a maga titkai. Míg azonban egyesek titkai legfeljebb aranyosak vagy legalábbis ártalmatlanok, vannak nők, akiknek a titkait semmiképpen sem szabad megtudnia senkinek.

1. Volver

A főbb szerepekben: Penélopé Cruz, Carmen Maura, Lola Duenas, Blanca Portillo.

Napjaink Madridjában él az igencsak vonzó Raimunda munkanélküli férjével és a szép, tinédzserkorú lányával. A család szegény, mint a templom egere, ezért a családanya több helyen is dolgozik egyidejűleg. Raimunda egy erőskezű, keményen dolgozó, igazi küzdő jellem, de, mint minden nő, egyben sérülékeny, sebezhető is. És már kisgyermekkora óta egy titkot hordoz magával…

A ketkes.com értékelése: 7,7

2. Ha a falak beszélni tudnának

A főbb szerepekben: Demi Moore, Sissy Spacek, Xander R. Berkeley, Cher.

A főszereplők különböző társadalmi helyzetű nők, közös bennük, hogy egy házban élnek és mindegyikük életének egyik legnehezebb szakaszában lesz állapotos. A film az ő történetüket, illetve lelki vívódásukat meséli el (megtartsák a gyereket vagy megkockáztassák az abortuszt) az ötvenes évektől napjainkig.

A ketkes.com értékelése: 7,7

3. Carol

A főbb szerepekben: Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler, Sarah Paulson.

A film az ötvenes évek New York-jában játszódik, ahol a fiatal Therese egy nap találkozik Carollal, akinek a házassága romokban hever. A kezdetben ártatlannak induló találkozásuk az érzelmek hatására gyorsan elmélyül és ennek hatására mindkettejük élete teljesen megváltozik.

A ketkes.com értékelése: 6,7

4. A szobalány

A főbb szerepekben: Min-hee Kim, Tae-ri Kim, Ha Jung-woo, Cho Jin-woong.

Egy pénzéhes szélhámos gróf felbérel egy ifjú hölgyet, Sook-Hee-t, hogy egy úrnő szobalányaként férkőzzön annak a bizalmába, így segítve, hogy a gróf megszerezze az úrnő pénzét. A terv a következő: Hidekó, a japán úrnő, egy nagy és a külvilágtól eléggé elzárt kastélyban él, amiben a nők minden lépését nagybátyja figyeli, aki azonban egyszer rendez egy nagy fogadást a helyi arisztokrácia részére. A gróf tervei szerint az elvarázsolt Hidekó úrnőt elvenné feleségül, aki japánba visszatérve magával vinné őt is, majd miután az ifjú feleségét bolondok házába zárattatná, rátehetné kezét annak vagyonára. Sook-Hee feladata lenne ebben a tervben segíteni őt, mint Hidekó úrnő szobalánya. Sook-Hee a tervnek megfelelően az úrnő szolgája és bizalmasa lesz, de a gróf csalárdsága mégsem a terveknek megfelelően alakul…

A ketkes.com értékelése: 7,4

5. A felolvasó

A főbb szerepekben: Kate Winslet, Ralph Fiennes, David Kross, Jeanette Hain.

Michael Berg egy 52 éves ügyvéd, meglehetősen zárkózott típus. Egyfolytában a múlt jár a fejében. Az, hogy vajon képes lett volna teljesen megváltoztatni a sorsát. És nem csak a sajátját. Megéri-e a múlton gondolkozni, rágódni, vagy ez már csak történelem? Vagy a történelem most is tart?

A ketkes.com értékelése: 7,9

6. Szerelem és barátság

A főbb szerepekben: Kate Beckinsale, Cholë Sevigny, Xaver Sammuel, Morfydd Clark.

Az okos és gyönyörű özvegy, lady Susan, volt férje birtokára utazik, hogy átvészelje azt az időt, amíg a magas társadalmi rangú körök megfeledkeznek kellemetlen kalandjairól. Közben persze nem tétlenkedik, mert azon ravaszkodik, hogy gazdag férjet találjon. Egyet magának, egyet pedig a serdülő lányának. Ennek során a képernyőn nem csak a szépség és a báj jelenik meg, hanem az számító és szarkasztikus észjárás és a hihetetlen intrikustehetség is.

A ketkes.com értékelése: 5,8

7. A felszín alatt

A főbb szerepekben: Scarlett Johansson, Jeremy McWilliams, Lynsey Taylor Mackay.

Az Edinburgh-Glasgow útvonalon minden nap cirkál egy jelentéktelen megjelenésű autó egy igencsak szemrevaló sofőrrel. A gépkocsi volánja mögött egy dúskeblű, zöldszemű szépség ül. Felveszi a stopposokat, főleg ha azok jóképű férfiak és flörtölni szeretnének. A nő szándékait azonban senki sem sejti…

A ketkes.com értékelése: 5,8

8. Irena Sendler bátor szíve

A főbb szerepekben: Anna Paquin, Marcia Gay Harden, Goran Višnjić, Nathaniel Parker, Steve Speirs.

A film Irena Sendler történetét meséli el, aki a Második Világháború alatt Varsó egészségügyi osztályának munkatársaként és közben a lengyel földalatti ellenállási mozgalom tagjaként is, 2500 zsidó gyerek életét mentette meg azáltal, hogy titokban sikerült őket kimentenie a varsói gettóból. tevékenységére azonban fény derült és a Gestapo később letartóztatta.

A ketkes.com értékelése: 7,8

9. Adaline varázslatos élete

A főbb szerepekben: Blake Lively, Harrison Ford, Michiel Huisman, Kathy Baker.

A film főhősnője a XX. század elején született, bár már vagy 100 éve él, de nem öregszik. Ennek ellenére Adaline nem elégedett a mások számára felfoghatatlanul hosszú életével, ugyanis sehogy sem találja meg a szerelmet, azt, akit igazán szerethet. Egyszer azonban találkozik egy férfival, és segítségével Adaline újra halandóvá válik és végre öregszik is, mégpedig szíve választottjával együtt.

A ketkes.com értékelése: 7,8

10. Pippa Lee négy élete

A főbb szerepekben: Robin Wright, Keanu Reeves, Winona Ryder, Julianne Moore, Monica Bellucci, Blake Lively.

Barátai és ismerősei, akik immáron évtizedek óta ismerik, nem is sejtik, milyen volt Pippa gyermekkorában. Mert Pippa most a háziasszonyok mintaképe, a legjobb anya és a leghűségesebb feleség, valódi mintaként szolgálhat bárki számára. Ám, amikor Pippa követi a nála 30 évvel idősebb férjét a nyüzsgő New Yorkból a nyugodt külvárosi életbe, minden megváltozik. Férje már elmúlt 80, és bár egy igencsak sikeres ember (elismert kiadó), nyugalomra vágyik már. De ez az életforma vajon megfelel a főhősnőnek is?

A ketkes.com értékelése: 6,6

Ne feledd ezt a rövid, filmes összeállítást megosztani barátnőiddel, ismerőseiddel sem!