Több mint egy év internetes játék után találkozott egymással a furcsa pár

Az interneten szinte minden megtörténhet, és meg is történik! Ma már a világ legtávolabbi pontjain élő emberek is azonnal kapcsolatba kerülhetnek egymással, és az eszmecserétől a közös játékig mindenre van lehetőségük. Az is általánossá vált, hogy olyan embereket ismerhetünk meg a net segítségével, akikkel egyébként valószínűleg soha nem hozna össze a sors.

Ez történt a húszas évei elején járó Spencer Slyetonnal is, aki egy Facebookos játékkal, a Words With Friends-el kezdett játszani.

Egy alkalommal úgy döntött, hogy az ismeretlennel való játékmódot választja, partnere pedig egy Roz névre hallgató játékos lett. Egyik játékot a másik követte, aztán még egy, és még egy, végül már több száz partit játszottak le. Sleyton azt mondta, senki mással nem játszotta ezután a játékot, csak Rozzal.

A játék közben elkezdtek chatelni is, de leginkább csak aktuális közéleti dolgokról váltottak néhány mondatot, a fókusz továbbra is a játékon volt köztük úgy, hogy a világon semmit nem tudtak egymásról. Egészen addig, amíg a fiú el nem újságolta Roznak, hogy már régóta arról álmodozik, hogy rapper legyen, ezért azt tervezi, hogy New Yorkba költözik. Játékostársa bátorította Slaytont, azt írta neki:

„Minden a tiéd lehet, csak menj utána!”

A fiatalember megvalósította tervét, New Yorkba költözött, és elkezdte felépíteni zenei pályafutását.

Ebben az időszakban elmondása szerint rendkívül elfoglalt volt, le is törölte a játékot. Egy este aztán néhány barátjának mesélt a játékpartneréről, akivel több, mint 300 meccset játszottak le. A barátai azt mondták, hogy ha már ennyit játszott az illetővel, ne hagyja elveszni, telepítse fel ismét a játékot, és keresse meg Roz-t! Slayton így is tett, és a rengeteg játékos közül már-már hihetetlen módon megtalálta Roz-t, aki a valóságban a Rosalind nevet viseli.

Azonnal megbeszéltek egy találkozót, ahol végre kiderült számukra, kivel játszottak több, mint egy éven keresztül. Nem kevés év és kilométer választotta el őket, egy internetes játék azonban összehozta őket, és jó barátokká váltak. Az alábbi képek a nagy találkozás napján készültek, és különösebb kommentárt nem is igényelnek: