Trend 2022: az 5 legjobb modern dohányzóasztal

A divat folyamatosan változik, formálódik és ezalól a bútorok világa sem kivétel! Évről évre a gyártók újabbnál újabb elgondolásokkal rukkolnak elő, még olyan kategóriákban is, amik kapcsán könnyedén azt gondolhatnánk, hogy nincsen új a nap alatt. De van!

Melyik az a bútordarab, ami nem hiányozhat egyetlen nappaliból vagy hálóból sem?

Nem árulunk el túl nagy titkot, ha azt mondjuk, ez bizony a dohányzóasztal. A megunhatatlan. Az örök. A sláger. Ami mégsem unalmas vagy szokványos. Praktikussága vitathatatlan, ugyanakkor az esztétikuma az, amivel elsősorban felhívja magára a figyelmet és egyúttal képes belakni a teret.

Sokan azt hiszik, hogy kizárólag azoknak érdemes a vásárláson töprengeni, akik cigarettáznak. Mekkora tévedés! Bár az asztal valóban a dohányzásról kapta a nevét egykor, de ettől még bárhol helytállhat! Olyan helyiségekben is, ahol soha, egyetlen egy öngyújtóval vagy cigarettás dobozzal nem találkozhat. Mert természetesen nem a dohányzás a lényeg, hanem a kényelem, a könnyedség! Annak idején pontosan ezért gazdagodott ezzel a „keresztelővel”, mert a baráti, családi alkalmakon az asztalka köré gyűlők úgy folytathattak heves diskurzusokat vagy éppen römi partikat, hogy közben az asztalka lapja kezek alá valóként szolgált. Elfértek rajta a poharak, a hamutartók, a kártyapaklik vagy éppen a sós, édes ropogtatni valók.

Az tehát teljesen mindegy, hogy funkcionalitás terén milyen egyéni elvárásokat teljesít. A lényeg, hogy szó szerint kézenfekvő megoldást kínál mindazok számára, akik örömmel gazdagítanák az életüket egy ilyen, legendás bútorral!

A fehér a régi-új trend?

Nagyon úgy néz ki! A divatra ugyanis nemcsak a változás jellemző, hanem az is, hogy egy-egy stílusirányzat újra és újra felbukkan. Lehet, hogy némileg átalakulva, de azért a lényegét, az esszenciáját megtartva. A fehér dohányzóasztal pontosan erre a fajta jelenségre rímel, ugyanis nem most kezdte a pályafutását, már ami a népszerűségét illeti, ellenben jelenleg újra a csúcsra tör! Íme a 2022-es szezon egyik trendi árnyalata: a fehér. Letisztult, visszafogott, ártatlan, mégsem hagyható figyelmen kívül! Ez kétségtelenül ellenállhatatlan kombináció!

Hol maradnak a színek?

A 2022-es év egyúttal a sokszínűség esztendeje, s ez a bútorok között is tetten érhető. A https://www.butor-mirjan24.hu oldalon számtalan színpompás asztal áll sorban figyelemért, elismerésért! Ugyanis a színek segítségével olyan harmónia teremthető meg, ami konkrétan képes arra, hogy az érintett helység hangulatát teljesen átírja. A színek érzéseket hozhatnak magukkal, hangulatokat, benyomásokat. Ildomos tehát velük élni, és arra az árnyalatra voksolni, ami a legtöbbet adja. És nem csupán látható értelemben. Az ízlés nem pusztán a látványról szól, hanem annál sokkal többről. Ez az az iránytű, ami sohasem téved!

Modern vagy klasszikus?

A trend aktuálisan a modernitás jegyeit támogatja, teljes mellszélességgel. Nem csoda persze ez a tendencia, mert az utóbbi években minden területen ez az irányzat bukkant fel és tarolt. A lakástextíliák, a berendezési tárgyak, a burkolatok, sőt még a háztartási eszközök sem képeznek ez alól kivételt. Még jó, hogy akkor a bútorok dimenziójában is ez vált a legfőbb irányadóvá. Ettől függetlenül azért találni határozottan minimalista variációkat is, mindazok örömére, akik a letisztultságot részesítik előnyben.

Funkcionalitás mindenekfelett?

Túl az esztétikumon mindenképpen szót érdemel, az idei év divatjával összefüggésben is, hogy arat a multifunkcionalitás. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy az asztalok többsége polcokkal, vagy éppen asztallap alatti pakolótérrel rendelkezik a maximális praktikusság jegyében!