Tudod miért merül le olyan gyorsan a telefonod?

Az okostelefonok ma már nem csak telefonálásra használhatóak. Ezeken az eszközökön böngészhetünk a világhálón, videókat nézhetünk, híreket olvashatunk. Sokszor nem értjük miért merül le olyan gyorsan. Ennek általában az az oka, hogy nem bánunk vele úgy ahogyan kellene, most megmutatjuk mik azok a dolgok, amik miatt könnyen lemerülhet a telefonod.

 1. Teljesen feltöltöd a telefonod

Általában mindenki teljesen feltölti a telefonját. A hozzáértők szerint nem lenne szabad teljesen feltölteni. A telefon 30% – 80%-ig szabad feltölteni, inkább naponta többször tegyük töltőre ahelyett, hogy egyszer teljesen feltöltenénk.

2. Ne hagyd, hogy teljesen lemerüljön

Az nem tesz jót a telefonnak, ha hagyod teljesen lemerülni. Ne várd meg, amíg a telefon jelez, hogy hamarosan lemerül, hamarabb tedd fel tölteni.

3. Ne hagyd, hogy az akkumulátor túlmelegedjen

Ha sokat használod a telefonodat, érezheted, hogy az akkumulátor felmelegszik. Amikor a telefon hátoldala melegnek tűnik, hagyd pár percig pihenni.

4. Gyakran használsz kábel nélküli töltőt

Ha rendszeresen használod ezt a fajta töltőt, könnyen túlmelegedhet az akkumulátor.

5. A telefontokot nem veszed le töltés közben

Ha a telefonod túlmelegszik, le kell venni róla a tokot, mielőtt töltenéd.

6. Nem megfelelő töltőt használsz

Ha nem a telefonod típusának megfelelő gyári töltőt használsz, megeshet, hogy a telefonod nem töltődik fel eléggé, vagy töltés közben túlmelegszik.