Kipróbáltam igaz-e a legenda! 😁 Tök bélből főztem hamis húslevest, és valóban mint ha rendes húslevest ettem volna! 🤗👌

A tök húsából pedig fasírt lett!

Főzőtök beléből és magjából készült, és tulajdonképp ugyanúgy kell ízesíteni mint egy húslevest (hús nélkül)! 😊 Főzőtök v. istengyalulta tök. Nem csak a mag, hanem az egész bél, amit egyébként eldobnál. Miután megfőtt le kell szúrni, de a mag az íz miatt fontos! 😊 A többi képen leszűrt állapotban ott a végeredmény. Nagyon gusztusos. A magot muszáj bele főzni mert abból fő ki az olaj.

Éva Tóth konyhájából!

Csilla: -Tényleg!!… a tökmag olaj nagyon finom…. és az pedig belefő!!! Kezdek én is megvilágosodni!😀😀 Tényleg ki fogom próbálni!

Katalin: – Mindig együtt főzöm a zöldségekkel, fűszerekkel. A végén leszűröm, kiveszem a zöldségeket. Egyszerű, mert mindent csak beledobálok. Kevesebb energia… Én sem hittem, h ez működik, de nagyon finom leves lett belőle. Én pont úgy készítettem, mint a húslevest (persze a tököt nem sokáig főztem, ) aztán bele minden.

Zsóka: – Én már csináltam, külön megfőztem a tökbél et majd szürőn átszűrtem és hozzá öntöttem a zöldségekhez, majd azzal főztem még egy kicsit külön kifőztem a leves tésztát. Szép tiszta volt a zöldségek ugyan azok mint a húslevesbe, az ízesítés is. Tulajdonképpen zöldség leves! Nekem ízlett.

Judit: – Szerintem a főzésnél nincs „kell”, nyugodtan improvizáljon mindenki, kedve szerint. 🙂

Istvánné: – Így van előbb meg kell főzni a tök belét enyhén sós vízben és teaszűrőn leszűrni, hogy ne legyen zavaros. Utána már be lehet zöldségezni és fűszerezni ahogy a húslevest is készítjük. Utána már nem kell leszűrni, de én a tésztát külön főzöm ki mert ha belefőzöm és marad belőle felszívja a tészta a levest és hamarabb is savanyodik meg. Nem, nem! A húst sem főzöd meg külön. Ezt meg pláne nem, együtt fél óra a főzése és kész a finom leves. 🙂

Valéria: – Igen,régen mikor hús alig ,vagy volt ahol egyáltalán nem került az asztalra,ez volt a húsleves,és nagyon finom volt.Bizony anyáink,nagyanyáink szinte a semmiből is tudtak ízletes étkeket varázsolni az asztalra. Én is főzőm rendszeresen, ugyan úgy zöldségelem, mint a húslevest. Nagyon finom és szép tiszta.

Katalin: – Nagyon imádom, a főzőtök belsejét a magvakkal felteszem főni,majd leszüröm. Reszelt sárgarépát pici olajon kicsit meg futtatom majd felöntöm a tök lével,kicsit főzöm,sót kicsi őrölt borsot teszek bele,majd egy tojásból és lisztből reszelt tésztát csinálok,majd ezzel befőzöm a levest. Szerintem nagyon finom,imádom.

Erzsébet: – Gyerekkoromban anyukám a belsejéből levest főzött, néhány tökszeletet kirántott, a többit lereszelte, és tökfőzeléket főzött belőle. Komplett ebéd volt.

László: – A tök egy „tök fantasztikus” zöldség 🙂 Ha pl a hagyomanyos tököt apróbb kockákra vagva a konzerv ananász levében megfőzzük ressre, akkor teljesen átveszi az ananász ízét és kb meg sem lehet mondani, hogy az nem ananász 🙂 Érdekesség, vagy trükk ki-ki döntse el 🙂

Györgyné: – Én sokszor főzök tökhúslevest. Nagyon finom. Leszűröm és befőzom tésztával. A zöldségeket külön tálalom.

Andrea: – Én is ma próbáltam ki, nagyon ízletes „húsleves” 👍😊

Valéria: – Nagynéném mindig azt mondta, hogy „istengyalulta” tökből lehet a legfinomabbat főzni! Mire megfőtt olyan lett mintha legyalulták volna!

Melinda: – Valóban nagyon finom,itt olvastam a tippet és gyorsan ki is próbáltam… Ízlett, valóban “húslevesre” hajaz az íze… Köszönjük szépen a tippet!