Válságálló megoldások gazdasági recesszió idejére

faktoring

Milyen megoldásokat keressünk vállalkozásként, amelyek recesszió idején is kitartanak? Nem egyszerű kérdés. A jelenlegi piaci környezetben nehéz megtalálni az egyensúlyt, hogy megfelelő cash-flowt alakítsunk ki. Könnyű elkövetni a hibát, hogy túl sokat költünk, amellyel adósságba verjük vállalkozásunkat, de a visszafogott költés is szintén gyakori hiba, hiszen így potenciális lehetőségektől eshetünk el. Cikkünkben összeszedtünk három olyan megoldást, amely segíthet túlélni ezt a nehéz időszakot!

#1: Számla faktorálás

Az ilyen kétes időszakokban nem fér bele, hogy 30-180 napos fizetési határidővel kapjuk csak meg a már elvégzett munkánk ellenértékét. A vállalkozói faktoring segítségével akár a számla kiállítás napján átutalásra kerülhet a kiállított számlánk összege a bankszámlánkra, ezzel likviditásunk jelentősen növekszik.

#2: Óvatos hitelkezelés

Vállalkozásként sem kell rettegnünk a hitelektől. Egy jól felépített stratégia megvalósításában a hitel igazán jó megoldás lehet. Azonban figyeljünk, hogy milyen lehetőségeink vannak a piacon. A hagyományos forgóeszközhitel helyett például most sokkal jobb megoldást nyújthatnak a Széchenyi Hitel Program MAX! konstrukciói. Hitelt mindig óvatos és tudatos megfontolások után válasszunk.

#3: Modern technológia

A modern technológiai eszközök használata vállalkozásunkban hosszú távon mindig megtérül. Gyorsabban és hatékonyabban tudjuk ügyfeleinket kiszolgálni, ha modern eszközök segítik a munkánkat. Hiába kopogtat a válság az ajtónkon, érdemes megfontolni, hogy mennyivel tudnánk növelni a termelékenységet egy új, jobban felszerelt eszköz beszerzésével. Ezzel ugyanis akár új ügyfeleket is tudnánk szerezni, de mellette a meglévő partnereink elégedettségét is növelhetjük.