Van egy iskola, amely megelőzi a gyerekek internet függőségét, rengeteg szülő tetszését elnyerte!

Az eBay technikai igazgatója egy olyan iskolába küldte a gyerekeket tanulni, ahol egyetlen egy számítógép sem található. Ezt az elvet követték sokan a Google, az Apple, a Yahoo és a Hewlett – Packard dolgozói közül is. Konkrétan a Waldorf iskoláról van szó (Waldorf School of the Peninsula), amelynek elég régimódi az oktatási módszere.

Régi típusú táblák, amelyre krétával írnak, enciklopédiák, papírból készült térkép és fából készült iskolapadok. Ebben az iskolában nem található sem számítógép, sem monitor, mert tilos ezeknek a műszaki cikkeknek a behozatala és a használata.

A második osztályos tanulók körben ültek és azt a verset ismételték, amit a tanítójuk tanított, közben pedig egy babbal teli zacskóval játszottak. Ennek a feladatnak az a lényege, hogy a gyerekek agya szinkronba kerüljön a test más részeivel. Az ötödik osztályos tanulók a kötést tanulták, fából készült kötőtűt és gyapjúfonalat használva. Így növekszik a gyerekek koncentrációs képessége, kialakul a készség egy probléma gyors megoldására, könnyebben befogadják az információkat, algoritmusokat készítenek fejben és számolnak.

Ez az egész folyamat egy olyan világban történik, ahol az iskolákban egyre modernebb módszerekkel tanítanak és ahol a legtöbben azt mondják, hogy a régi tanítási módszer elavult. Nagyon érdekes dolognak számít, hogy a legmodernebb technológiával felszerelt munkahely vezetőinek és dolgozóinak az a véleménye, hogy az iskola a számítógéppel inkompatibilis. A tanulmányokat követő szakemberek szerint, a számítógép használatával csökken a kreatív gondolkodás, kevesebb a mozgás, nem elég fejlett a kommunikációs készség és csökken a figyelem az összpontosítás is.

A szülők úgy gondolják, hogy egy jól fejlett gyerek, akinek nincs számítógépe, könnyen meg fogja tanulni a számítógép használatát, amikor szüksége lesz rá. Paul Thomas, a Furman egyetem volt professzora aki 12 könyvet írt az állami intézmények nevelési metódusáról azt nyilatkozta, hogy a gyerekek tanítása folyamán a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni kell a számítógép használatát. “A nevelés a legfontosabb dolog, a tanulás folyamán szerzett tapasztalatok többet érnek bárminél és ezt a technológia csak akadályozza, akkor amikor szükség van a teljesítményre, számolás és kritikus gondolkodás kellene.”

A szülők akik ezt az oktatási módszert választják azt kérdezik: “Miért siessünk, ha a számítógép használatát ilyen könnyű megtanulni?” Eagle úr, a fentiekben említett cégek egyik dolgozója szerint, a számítógép használatát olyan könnyen meg lehet tanulni mint a fogmosást. A kortárs cégek olyan egyszerű technológiával dolgoznak, hogy bárki könnyen megtanulhatja a számítógép kezelését.

Akkor mit mondjunk a diákokról? Azért, hogy a gyerekek ne azt érezzék, hogy el vannak zárva a technológiától, néha megnézhetnek egy – egy filmet és játszhatnak a számítógépen. A gyerekek azt mondják, hogy haragszanak a szüleikre és a barátaikra akkor amikor azt látják, hogy a számítógép rabjai. Ezek a gyerekek nagyon elcsodálkoznak amikor egy olyan társaságba kerülnek, ahol mindenki a telefonját nyomkodja. Egy olyan gyerek aki kevesebb időt tölt a számítógép előtt, sokkal jobban fog fejlődni, több ideje lesz a valós tevékenységekre, több tapasztalata lesz, ezeket a dolgokat a számítógép előtt ülő gyerekek egyszerűen elveszítik.