Ezekkel a módszerekkel megszabadulhatsz a legyektől és a szúnyogoktól!

Nyár van, a hőmérséklet egyre csak növekszik, a legyek és a szúnyogok egyre nagyobb fejtörést okoznak. Amellett, hogy idegesítőek, rászállnak az ételre, betegségeket terjesztenek. Használhatjuk ellenük a boltban kapható irtó sprayeket, de a legjobb módszer a házilag készített természetes alapanyagú irtószer.

Természetes légy és szúnyogriasztó, irtó módszerek

1. A konyhában úgy szabadulhatunk meg a legyektől, ha egy meleg tepsire ecetet csepegtetünk, ezt az illatot a legyek messzire elkerülik.

2. Azt mondják a szúnyogok nem szeretik a füstöt. Ha a szabadban szeretnétek eltölteni az estét a család körében, akkor gyújtsatok meg néhány gyertyát magatok körül.

3. Keverjünk össze egy tálban kevés fehérbort, mosogatószerrel és hagyjuk az edényt az asztalon. A legyek a szőlő illatra rászállnak és belefulladnak a keverékbe.

Van egy maréknyi diód és mazsolád? Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Finom puha süteményt készíthetsz belőle

4. Az ablakpárkányra tegyünk muskátlit, a bogarak és a legyek távol maradnak.

5. Ugyanilyen hatást érünk el, ha az ablakpárkányra bazsalikomot, citromfűt vagy levendulát teszünk. Ezeknek a növényeknek erős az illatuk, így a legyek és a bogarak elkerülik.

6. Égessünk diófalevelet az ablakunk előtt.

7. Nagyon fontos dolog, hogy az ablakainkon legyen szúnyogháló, mert megvéd a legyektől, szúnyogoktól és a különböző bogaraktól.

8. Tegyünk zúzott menta és bazsalikom levelet több helyre a lakásban, a legyek egyszeriből eltűnnek.

9. Levendulával illatosított gyertyát gyújtsunk a szobában, távol tartja a legyeket és a szúnyogokat.

10. Tegyünk egy zárható zacskóba vizet, pár csepp citromlevet, egy csipet sót, majd tegyünk bele néhány darab apró pénzt. Zárjuk le óvatosan a zacskót és akasszuk az ajtó vagy az ablak fölé. Egyesek szerint ha a citromos vizet teszünk a lakás valamelyik pontjára, a bogarak távol maradnak, mások szerint a pénzérmékről visszaverődő fény tartja távol a legyeket.

Ilyen könnyen távol tarthatjuk a legyeket és a szúnyogokat!