Virágos dekoráció allergia nélkül?

lakás dekoráció
lakás dekoráció

A tavasz – bár csodaszép évszak – sajnos sokunknak, köztük e cikk írójának is az allergiaszezon kezdetét jelenti. Náthás tünetek és viszketés teszik kellemetlenné a mindennapjainkat, hát még, ha a lakásba hozzuk be az illatos növényeket. Ugyanakkor e természeti csodák gyönyörűek, és természetes dolog, hogy nem szeretnénk lemaradni róluk. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyenek a mai kor művirágai, melyek messze meghaladják az évtizedekkel ezelőtt tapasztalt alacsony minőséget.

Mesterséges növények

Hazánkban az egyik leggyakoribb allergiatípus a virágokhoz kapcsolódó szénanátha, avagy a légúti allergia. A tavaszi virágzási szezon érkezésével tapasztalhatjuk meg leginkább, de van, aki ősszel és télen is szenved a jól ismert tünetektől. 

Hogyan fér ez össze akkor egy szép lakásdekorációval? Manapság, mikor a környezettudatosság jegyében egyre kevesebb vágott virágot vásárolunk, a művirágok új megvilágításba kerülnek. 2021-ben szerencsére már rég nem a 80-as és 90-es évekből előkerülő, retró virágok divatosak. Az újonnan készülő darabok kellemes tapintásúak és megtévesztésig hasonlóak az eredetihez – még közelről is. 

Már régóta nem fröccsöntött műanyagból készülnek: a kiváló minőségű művirágokhoz szalmát, fát, textilt és szintetikus anyagokat egyaránt felhasználnak. Így lesznek az ebből készült szálas virágok hosszú éveken át szépek és határozott tartásúak, miközben természetesen az allergiás tüneteket sem idézik elő. 

Dekorációs tippek

Akár ajándékba szánjuk őket, akár a lakás dekoráció részeivé válnak, a művirágok számtalan típusából választhatunk. Dekorációs szempontból külön előny, hogy sem vizet, sem napfényt nem igényelnek, így bárki számára tökéletes választás. 

Válasszunk egy tavaszi virágokból összeállított „kert” koszorút az ajtóra, hogy minden vendéggel tudassuk, nálunk gondos és szép környezet várja őket. A fürdőszobában elhelyezett barackrózsákkal pedig meghitt hangulatot teremthetünk, különösen, ha egy hozzájuk illő illattal társulnak.