10 sminktipp az őszi-téli szezonra

Bár még javában tart a nyár, és szívesen hűsölünk a vízparton, vagy épp süttetjük magunkat a Napon, nem árt felkészülni a közelgő őszre, mely új élményeket tartogat a számunkra.

Nem kell, hogy az előttünk álló hónapok komorak legyenek, nem kell szürkék és feketék mögé rejtőznünk a hűvös őszi szélben, biztos vagyok benne, hogy a szezon buja színei mindenkit levesznek majd a lábukról.

1. Fagyos orcák

Egy finom árnyalatú pirosító egész évben jó barátunk, de az ősz beköszöntével használjunk belőle egy picit többet, így ha hűvösre fordul az idő, az orcák épp olyan fagyosak lesznek, mintha az októberi szél csípte volna meg őket.

Pinterest

2. Barna rúzsok

Az ősz a lehulló falevelek színeit hozza a sminktrendekben is: gyönyörű mustársárgák, bátor narancsok és barnák minden mennyiségben. Visszatér a 90-es évek slágere, a barna rúzs, és nem is lőhetünk mellé egy kellemes gesztenyebarna árnyalattal.

Pinterest

3. Naplementében fürdőzni

Narancssárgát viselni a szemhéjon vagy az orcákon talán extrémnek tűnhet, ám ha a bőrtónusunk engedi, bátran fürdőzzünk meg a lenyugvó nap színeiben.

Pinterest

4. Drámai tusvonal

A tusvonal soha nem megy ki a divatból, hol markánsabb, hol lágyabb testet ölt, de mindig jelen van. A szezonban nyújtsuk meg picit a szárát az igazán drámai hatás kedvéért, tekintetünk így igéző lesz.

Pinterest

5. Gazdag vörös ajkak

Az őszi-téli szezonban hódít a burgundy és a borvörös, gazdag árnyalatok a végzet asszonyain, de különösen esti alkalmakra ajánlom őket. Ezekkel a vörösekkel egészen biztosan nem maradsz észrevétlen!

Pinterest

6. Mályva

A mályva az egyik legtökéletesebb árnyalat, mellyel áttérhetünk a melegből a hidegbe: sokkal drámaibb, mint a nyári színek, ugyanakkor kevésbé testes, mint az őszi-téli paletták általában. Ha bátor vagy, egyszerre viselheted a szemhéjadon, az orcáidon és az ajkaidon.

Pinterest

7. Metálos csillogás

Egy kis ragyogás sosem árt: tégy metálfényű festéket a szemhéjakra, húzz vékony tusvonalat, majd spirálozd a pillákat – kész is van a tökéletes esti smink!

Pinterest

8. Hangsúlyos pillák

Használj vízálló, koromfekete szempillaspirált mind a felső, mint az alsó pillákra a dús hatásért, a szemhéjfestéket kihagyhatod. Esetleg spékeld meg a look-ot egy burgundy rúzzsal – ennél több nem kell a péntek esti party-hoz.

Pinterest

9. Ragyogó bőr

A fénylő bőr egészséges hatást kelt, és csak minimális sminket tegyél fel- nagyon sikkes így, túlzásoktól mentesen, erőlködés nélkül.

Pinterest

10. Füstös szemek

A füstös szem mindig nagy kedvenc, a szezonban érdemes hozzáadni egy kis kobaltkéket, smaragdzöldet vagy indigót a tökéletes hatás eléréséért.

Pinterest

További stílustippeket találsz a Lilla Stílusblogja oldalon (http://hellolillavagyok.blog.hu) és a Facebook oldalon. (https://www.facebook.com/lillastilusblogja).