14 tanács az egészségmegőrzéshez, egy 104 éves japán orvostól!

A több mint 100 éves japán orvos, élvezi az életet!

A 104 éves Dr. Shigeaki Hinohara, Japán legidősebb praktizáló orvosa. 1911-ben született, az első világháború előtt. 150 könyvet és kiadványt adott ki, ezek közül a leghíresebb a Living Long, Living Good című könyv, amelyből 1,2 millió példány fogyott el. A doktor úr most 14 értékes tanácsot ad, hogyan lehet hosszú, egészséges és boldog az ember élete:

1. A boldogságtól leszünk energikusak, nem a sok ételtől, vagy az alvástól

A gyerekek játék közben megfeledkeznek az éhségről és a fáradtságról. Elfelejtik a szabályokat, hogy mikor kell enni, vagy aludni, így sokkal boldogabbak. Nem kell órához kötni az evést és az alvást, a boldogság a lényeg.

2. Figyeljünk a súlyunkra

A doktor úr reggelente narancslevet, kávét és egy kanál olívaolajat fogyaszt. Ebédre tejet és süteményt, zöldséget és halat eszik. Vacsorára rizst fogyaszt és hetente kétszer 100 gramm sovány húst is eszik.

3. Előre feljegyzi mik a teendői

Előadásokat tart, találkozókra jár és a kórházban is dolgozik, ezért fontosnak tartja, hogy tudja mik a teendői. Már várja, hogy részt vehessen a 2020-as Tokiói olimpián és már fel is írta a feladatai közé.

4. Ne vonulj vissza

A doktor úr szerint nem kell nyugdíjba menni, ha az ember jó érzi magát.

5. Oszd meg a tudásod

Dr. Shigeaki Hinohara iskolákban és üzleti rendezvényeken is tart előadásokat. Évi 150 előadást tart, amelyek 90 perc körüliek és ő végig áll közben, azt mondja, jót tesz az erőnlétének.

6. Nem kell mindent elhinni az orvosnak

Ha valamit javasol az orvos, vagy valamilyen gyógyszert akar felírni, meg kell tőle kérdezni, hogy akkor is ezt javasolná, ha önmagáról lenne szó.

7. Ahhoz, hogy egészséges maradj, használd a lépcsőt és kerüld a liftet

A doktor úr, akár két lépcsőfokot is lép egyszerre, a lépcsőzés szerinte remek hatással van az emberre.

8. Fontos az inspiráció

Egy kellemes zene, vagy egy érdekes olvasnivaló inspirálhatja az embert.

9. A fájdalom titokzatos

A doktor úr szerint a legjobb mód, hogy elfelejtsük a fájdalmat, ha valami szórakoztatót csinálunk. A kórházban ahol dolgozik, állat és zeneterápia is van, hogy a betegek ne a fájdalommal foglalkozzanak. Ezek a tevékenységek elterelik a figyelmet a fájdalomról.

10. Ne küzdj mindig a pénzért

A doktor úr élvezi a vagyonát, de mégis azt mondja, hogy nem minden a pénz, nem szabad túlhajszolt életet élni pénzkeresés miatt.

11. A tudomány önmagában nem képes meggyógyítani az embereket

Az orvosok és a terápiák csak akkor segíthetnek az emberen, ha az illető is meg akar gyógyulni. Nem elég a tudományban bízni, tenni is kell a gyógyulásért.

12. Ne aggódj túl sokat

1970-ben amikor 59 éves volt, egy repülőút alatt a japán kommunisták eltérítették a gépet, a doktor úr, 4 napot megkötözve töltött. Közben azt figyelte, hogy a teste mennyire lelassul válsághelyzetben.

13. Legyen egy példaképed

A doktor úr felnéz az édesapjára és sokszor felteszi magának a kérdést, hogy mit tenne az édesapja az adott helyzetben.

14. Csodálatos, hogy élünk

A doktor úr a hosszú életét azzal tölti, hogy szolgálja a társadalmat. Önkéntesként is dolgozik és napi 18 órát talpon van, a hét minden napján. Minden pillanatát élvezi az életnek!

És te, hogy vagy ezzel?