19 ötlet ahhoz, hogy könnyebb legyen a kertészkedés!

Eljött az ideje, hogy bemutassunk néhány egyszerű praktikát amely segítségedre lehet a kerti munkádban. Miért éppen most, amikor még hűvös van? A válasz nagyon egyszerű, azért mert a tavasz kezdetén ki kell válogatni az elültetendő magvakat, a legegészségesebbeket csiráztatnunk kell, ezekből lesznek a palánták.

A palántáknak elő kell készítenünk a helyét, általában cserépbe ültetjük őket. Ezenkívül még van pár dolog amit el kell végezzünk, hogy a kertünk szép legyen, ezért szeretnénk bemutatni néhány hasznos ötletet.

Miért is használnánk a palánták ültetéséhez virágcserepet, vagy műanyagpoharat, amikor a legegyszerűbb megoldás, a tojástartó.

Ha tojástartót használsz a palántáid ültetéséhez, akkor biztosan nem fogod elveszíteni a szerszámaidat a kertben!

Mindenki tudja, hogy a palánták levelei nagyon hasonlóak, éppen ezért írjuk parafadugóra a palánták megnevezését, a dugót szúrjuk rá egy villára, vagy egy kisebb pálcára, így helyezzük a palánta mellé.

Tegyünk két – három szelet paradicsomot a cserépbe, amelybe a palántát ültettük, így biztosan egészségesek lesznek a növények. Nem kell újabb magvak ültetésével pazarolnunk az időnket.

Az erős illatok elriasztják a kártevőket, ezért azt javasoljuk ültessetek minél több bazsalikomot a paradicsompalánták köré.

Ha két darab aszpirin tablettát feloldunk egy liter vízben és bepermetezzük vele a növényeinket, akkor elkerülhetjük a gombás megbetegedéseket.

A levéltetvek okozzák a legnagyobb kárt a kertünkben. Figyeld csak, hogyan védekezünk ellenük: 300 ml vízben, főzzük meg 4-5 citrom héjat, hagyjuk kihűlni és permetezzük be vele a növényeket. Ha szükséges, három hét múlva megismételhetjük a permetezést.

Nehézségekbe ütközöl amikor a hagymát ülteted és el kell rendezd a a sorokat? Egy ritkább fogazatú gereblye a segítségedre lehet. Ilyen könnyen átalakíthatod ritkább fogazatúvá:

A magvakat így is elültetheted, így tudni fogod, melyik palánta milyen.

A hagyma közepe ha kicsírázott a tél folyamán, szedd ki a kicsírázott közepét és ezt ültesd el.

Idén mi is kipróbáljuk ezeket az ötleteket, hogy a kerti munka gyerekjáték legyen!