2 egyszerű szabály, amely örökre megváltoztatja a személyes életedet!

A személyes életben csak két olyan szabály létezik, amelyek valóban működnek. Ezek mind a férfiaknak és nőknek egyaránt hasznosak. És azok, akik nem ismerik őket, arra vannak ítélve, hogy időt és energiát pazaroljanak a nem hozzájuk illő emberekre.

1. Az első szabály. A kapcsolatnak könnyednek kell lennie.

A kezdetektől kezdve könnyednek kell lennie egy kapcsolatnak. Az első perctől kezdve. Az a személy, akivel azonnal úgy érzed magad, mintha egy régi ismerőssel találkoznál, jobban megfelel neked, mint aki évek óta udvarol. Az a srác, akivel tizenöt perc után készen állsz arra, hogy visszavonulj a bevásárlóközpont WC-jébe, jobb, mint akinek hét évig válasz nélkül leveleket írsz. Az a lány, aki azonnal kimutatja az érdeklődését irántad, jobb, mint egy bevehetetlen szépség, akit el kell vinni a Bahamákra. Az egyszerű ez esetben azt jelenti, hogy jó. Míg a nehéz azt jelenti, hogy rossz.

Ez egy axióma. Nem kell bizonyítani. Általában véve elmondható, hogy egy kapcsolatban semmit sem kell valakinek igazolnia a saját kárára. Nem kell senkihez sem hasonulni, bárkihez alkalmazkodni és senkit sem kell követni. Mert aki ezt egyszer megtette, akkor ezután minden nap megteszi, és válaszul csak egy szeszélyes elégedetlen arcot lát. Ha nem jössz ki azonnal vele, ha nem lobban fel benned semmi, ha nem jössz tűzbe, nem érdemes erőltetni a dolgot. Ez azt jelenti, hogy nem ő a te embered. A bonyolult kapcsolatok csak azoknak valók, akik ténylegesen unatkoznak, és sok szabadidejük van. Mindenki számára ez csak egy szenvedés, é te is az idegeidet teszed próbára vele.

Nem éri meg magadra erőltetni egy bonyolult kapcsolatot. Megalázóak azok a kapcsolatok, amelyekben az egyik fél aszerint cselekszik, ahogy a másik fütyül. És nem meglepő módon egyszer csak, előbb vagy utóbb a türelme el fog fogyni. Ne hagyjad hát, hogy bonyolult kapcsolatba kerülj.

2. A második szabály az elsőhöz képest nem kevésbé fontos. A kapcsolatotok örömöt kell, hogy okozzanak.

Ez az állítás szintén nem igényel bizonyítást. Amint a kapcsolat már nem örömteli és undorodni kezdtek egymástól, érdemes megszakítani, még az elején.

Ne higgy a hisztirohamoknak, a könnyeknek és a tányérdobálásnak. De mellőzzed a hosszú szónoklatokat, a kifogásokat, a büntetőintézkedéseket is. Ez sem normális! Ez az út a pokolba visz! Ha egy kapcsolatban csak egy kis örömöd van, az igencsak haszontalanná válik. Úgy tűnhet pedig, hogy így könnyebb.

És hány, de hány ember évek óta rágja és magában tartja a sérelmeit! Agyukat teljesen kitöltik ezek a veszekedések, viták, sérelmek. Ezt mindenképpen el kell kerülni! Amint rájössz, hogy szavaid elvonják az örömöt a kapcsolatotokból, azonnal hagyj fel az ilyen beszéddel. Amint elkezdődik a minősítgetés, a viták, azonnal lépj ki ebből a kapcsolatból. Ha a másik mindenáron csak hibáztat és szemrehányásokat tesz, ne engedd meg neki, hogy bűntudatot keltesen benned. Hagyd ott! A kapcsolatra azért van szükségetek, hogy boldogok legyetek. Az összes többi fajta kapcsolat, azaz az úgynevezett „csak a gyermekek miatt”, „mert más is így él”, „mert így szokás”, „mert nélküle még rosszabb lenne” egyszerűen kerülendő!

Tehát számomra csak két fő szabály létezik. Egyetértesz velem?